Tratamentul acneii cu ajutorul peelingurilor mesoestetic
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Tratamentul acneii cu ajutorul peelingurilor mesoestetic

Ştiai ca problemele tenului precum ridurile fine, hiperpigmentarea cauzată de expunerea la soare (petele maronii) sau cicatricile post-acnee pot fi tratate cu ajutorul peelingului chimic? E simplu: cuvântul „peeling” işi are originea din engleza „peel” – „a curăţi”. Ca rezultat obţinem procedura cu eficienţă dovedită. Despre beneficiile şi recomandările legate de peelingurile chimice discutăm cu doamna Cojocaru Natalia, Medic dermato-cosmetolog.

Doamna Natalia, mulţumesc că aţi acceptat propunerea de a realiza interviu pe acesta tema, spuneţi vă rog ce reprezintă peellingul chimic?

Peelingurile chimice reprezintă o procedură medicală utilizată pentru a îmbunătăţi aspectul tenului, ce presupune exfolierea pielii cu ajutorul unor substanţe chimice. Acestea au rolul de a stimula regenerarea celulară şi de a îndepărta celulele moarte, cele care strică imaginea externă: înrăutățesc textura tenului, încetinesc pătrunderea nutrienților în straturile profunde ale epidermei pielii, reduc nuanța naturală a pielii. Peelingul chimic este un tratament non- invaziv cu rezultate vizibile după 1 şedinţă, nedureros şi care nu presupune eforturi deosebite pentru reabilitare.

Natalia Cojocaru, мedic dermato-cosmetolog

Care sunt beneficiile peelingurilor chimice?

Peelingurile chimice contribuie la diminuarea cicatricelor produse de acne, la fel elimină şi petele pigmentare,stimulează procesul natural de refacere a pielii,îmbunătăţeşte tonusul şi textura pielii, reduce porii măriţi şi ridurile.În acest context alegerea mea a rămas la peelingurile Mesopeel de la compania spaniolă Mesoestetic,care deține o gamă largă de peelinguri pentru orice tip de probleme.

Există contraindicaţii pentru această procedură?

Da, există şi contraindicaţii. Acestea sunt: alergiile la substantele chimice folosite, sarcina, alaptarea, herpesul în acutizare, procesele inflamatorii în cazul acneii în stadiu acut, patologii autoimune, radioterapia.

Ce tipuri ce peelinguri mesoestetic există?

Mesoestetic deține o gamă variată de peelinguri Mesopeel pentru orice problemă. Peellingul chimic superficial care este recomandat persoanelor cu piele sensibilă, acesta necesită cea mai scurtă perioadă de recuperare.

Peeling chimic mediu – acest tratament este indicat în tratarea semnelor cu un grad mai ridicat de profunzime, cum ar fi cicatricile post acneice, pigmentaţiile. Acest tip de peeling este mai agresiv şi necesită o perioadă de recuperare de cîteva zile.

Peelingul chimic profund este indicat în cazul cicatricilor, ridurilor şi leziunilor în profunzime pentru o regenerare integrală.

Cîte proceduri sunt necesare pentru a observa efectul?

Pentru tratament indiferent de tipul de peeling utilizat este nevoie de 2-6 ședințe la un interval de maxim 2 săptămâni.

Care sunt recomandările care trebuie luate în consideraţie înainte de procedură?

Înainte de sedinţă evităm administrarea cremelor cu vitamina A pentru cel puţin 24 de ore înainte de procedura, nu se recomandă epilarea şi depigmentarea zonei pentru peeling, nu se recomandă solarul sau expunerea la soare cu 2 săptămâni, înainte de şedinţă și 2 săptămâni după ședință nu se recomandă de efectuat tatuaje.

Sunt posibile careva reacţii ca urmare a procedurii?

Sunt unele efecte secundare care dispar peste cîteva zile după procedură şi anume: pielea va fi mai sensibilă decât de obicei, roşeaţa, exfolierea, cicatricile, edemul slab şi hiperemia.

Deci ferm recomandăm peelingurile Mesoestetic pentru acest tip de procedură, ţinând cont de toate recomandările medicului pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă.

Un ten sănătos face o persoană mult mai atractivă şi deschide acesteia noi oportunități, fortifică încrederea în sine, prin urmare, succesul nu întirzie să apară. Sarcina unui medic cosmetolog este să ajute pacienții sa fie cît mai aproape de perfecţiune.

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău