Aplicații apendiculare

Boala dată este o complicație, care apare la pacienții cu apendicită. Este provocată de un infiltrat apendicular, care în procesul de tratament se resoarbe sau progresează.

Abcesul la copii

La copii acest abces se întâlnește foarte rar, pentru că la
ei epiplonul nu e dezvoltat. În multe cazuri apendicita se complică prin peritonită.
Infiltratul apendicular
Această maladie este o complicație de apendicită acută în timp de trei-cinci zile. Prezintă lipiri de țesut, care s-au transformat un urma acțiunii procesului inflamator. Acest infiltrat poate fi detectat la a doua-a patra zi de la debutul bolii.

Cauzele apariției

Abcesul apare în cazul, în care au fost comise erori la diagnosticare sau pacientul s-a adresat prea târziu la medic. Dacă boala se dezvoltă, este posibilă erupţia abcesului în cavitatea abdominală. În aşa mod se produce peritonita.

Simptomele

Debutul bolii are simptomatică de apendicită acută. În cazul în care pacientul a întârziat cu adresarea la medic, fie că diagnoza nu a fost corectă, boala se dezvoltă în două direcții: dezvoltarea de peritonită și delimitarea procesului inflamator.

Diagnosticul

Diagnosticul pacientului se stabileşte prin: la palparea abdomenului se observă tensiunea musculară. Pacientul suferă de durere în partea dreaptă. Analiza de sânge, de obicei, prezintă o
leucocitoză ridicată, cu o schimbare a formulei către stânga.

Tratamentul

Abcesul dat necesită o operație și regim de pat. Înainte de intervenție este necesară administrarea de antibiotice și metronidazol. Operația este efectuată sub anestezie generală. Focarul de supurativ se taie, cavitatea se spală cu antiseptic. În perioada de după intervenție, pacientul trebuie să ia antibiotice și metronidazole, să respecte dieta. Primele trei zile pacientului I se aplică compres rece pe abdomen şi trebuie să fie limitat în mișcări.

Complicațiile și consecinţele

Consecințele acestei boli sunt destul de grave. E posibilă perforarea abcesului apendicular în intestinul orb și cel subțire, în „libera” cavitate abdominală. Se poate produce obstrucția intestinală.

Prevenirea

Măsurile de prevenire constau în diagnosticul de apendicită acută și intervenție chirurgicala în primele două zile.