Congresul VII de Urologie, Dializă și Transplant Renal din Republica Moldova cu participare internațională

bb dializa Congresul VII de Urologie, Dializă și Transplant RenalChișinău, 19-21 iunie 2019
Locația – Complexul Capitoles Park
Deschiderea oficială – 20 iunie 2019, orele 9.00

Societatea Urologilor din R.Moldova, aduce la cunostinta opiniei publice ca în perioada 19-21 iunie 2019 va avea loc lucrarile celui de al VII-lea Congres de Urologie, Dializa si Transplant Renal din Republica Moldova cu participare internationala.

Congresul este organizat de Societatea Urologilor din Republica Moldova, USMF «N.Testemițanu», Clinica de Urologie, Dializa si Transplant renal a Spitalului Clinic Republican, in colaborare cu specialisti nefrologi și sub auspiciile Ministerului Sanatatii, Muncii și Protecției Sociale.

La congres vor participa savanţi cu renume din Germania, Italia, Austria, Grecia, Marea Britanie, Spania, Romania, Ucraina și Rusia. La congers vor participa circa 200 de medici din Republica Moldova si 25 de invitati de peste hotarele tarii.

In cadrul forumului vor fi elucidate diverse probleme ale urologiiei comntemporane, nefrologiei, dializei şi transplantului renal. Vor fi examinate așa teme, ca insuficiența renală acută și cronică, probleme legate de chirurgia reconstructivă a căilor urinare, tratamentul edourologic si minim-invaziv, diagnosticul și tratamentul urolitiazei la etapa contemporană, diagnosticul şi tratamentul cancerului vezicii urinare, tratamentul modern al infectiilor urogenitale, precum si unele aspecte ale urologiei pediatrice.

Adrian TanaseÎn cadrul Congresului va fi organizat un Curs Educaţional al Școlii Europene de Urologie. Paralel cu sesiunile in plen, vor fi organizate 6 simpozioane stiintifice cu diverse firme si companii farmaceutice.

Deschiderea oficiala a Congresului va avea loc pe data de 20 iunie 2019, orele 09.00 in incinta comlexului Capitoles Park, str. Melestiu, 13a.

Președintele Comitetului de Organizare,
Dr.hab.șt.medicale, profesor universitar
Adrian Tănase