Cum consumul unui avocado pe zi poate ajuta să uitați de cardiologi
miercuri, aprilie 24, 2024
spot_img

Cum consumul unui avocado pe zi poate ajuta să uitați de cardiologi

Știați că avocado este un fruct? Și că conține o mulțime de grăsimi sănătoase, care pot fi benefice pentru inima ta?

Avocado este bogat în grăsimi, ceea ce te poate face să crezi că ar trebui evitate dacă ești îngrijorat de sănătatea inimii tale. Dar majoritatea grăsimilor dintr avocado sunt grăsimi mononesaturate, care pot ajuta la scăderea colesterolului LDL (lipoproteină de densitate mică). De asemenea, conțin o mulțime de fibre dietetice, vitamine, minerale și antioxidanți, care, de asemenea, ajută la menținerea unei inimi sănătoase.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au descoperit că consumul unui avocado pe zi, ca parte a unei diete bogate în grăsimi sănătoase, a ajutat semnificativ la scăderea colesterolului LDL. Studiul, care a fost publicat în Journal of the American Heart Association, a implicat 45 de participanți supraponderali care au trecut prin trei diete de scădere a colesterolului într-o ordine aleatorie timp de 5 săptămâni fiecare, cu o pauză de 2 săptămâni între fiecare dietă.

Un grup a ținut o dietă cu conținut scăzut de grăsimi (24% grăsimi) care includea fructe, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne de pasăre, cereale integrale și cantități mici de carne roșie.

Un grup a urmat o dietă cu conținut moderat de grăsimi (34% grăsimi) care a inclus în mare parte aceleași tipuri de alimente ca și grupul cu conținut scăzut de grăsimi, dar a inclus și uleiuri bogate în acid oleic, cum ar fi uleiul de măsline, pentru a crește procentul de grăsime din dietă.

Un grup a consumat o dietă moderată în grăsimi (34% grăsimi), dar în loc de ulei de măsline, grupul a consumat zilnic un avocado.

Cercetătorii au descoperit că toate cele trei diete au scăzut semnificativ LDL-ul, precum și colesterolul total. Dar cei din grupul care consumau un avocado pe zi au avut o reducere mai mare a LDL decât celelalte două grupuri. Grupul cu avocado pe zi a redus LDL cu 13,5 mg/dL, în timp ce celălalt grup cu grăsimi moderate a redus LDL cu 8,3 mg/dL, iar grupul cu grăsimi mai scăzute a redus LDL cu 7,4 mg.

Acesta a fost doar un studiu la scară mică și trebuie făcute mai multe cercetări, dar nu există nicio îndoială că avocado conține o mulțime de substanțe benefice pentru sănătatea ta. Așa că adaugă niște avocado în lista de cumpărături pentru o inimă mai sănătoasă.

AutorSiluan Stegărescu
Sursăbrgeneral.org

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău