Inovație! Proteza personalizată de genunchi – o intervenție exclusiv disponibilă la Spitalul Internațional Medpark
miercuri, mai 22, 2024
spot_img

Inovație! Proteza personalizată de genunchi – o intervenție exclusiv disponibilă la Spitalul Internațional Medpark

Primul spital internațional din Moldova aduce un nou serviciu chirurgical de ultimă generație: proteza personalizată de genunchi! Disponibil doar în cadrul Medpark, procedura este una de anvergură și de impact pentru toate persoanele care vor să-și recapete mobilitatea genunchilor.

Despre ce înseamnă proteza personalizată de genunchi și cum se efectuează această intervenție, află în rândurile ce urmează, de la specialiștii Medpark.

Ce este proteza personalizată de genunchi?

Genunchiul este parte inerentă din sistemul nostru locomotor, care primește o parte sporită din presiunea pe care o simte organismul în timp ce mergem sau facem sport.

„Înlocuirea completă a genunchiului este una dintre intervențiile ortopedice cele mai frecvent întreprinse, iar studiile arată că 30% dintre nemulțumirile pacienților în segmentul chirurgical ortopedic, la nivel global, sunt anume în chirurgia genunchiului”, afirmă chirurgul ortoped-traumatolog Vetrilă Viorel.

Pentru a evita situațiile de acest gen, a fost creată proteza personalizată de genunchi. Acest tip de proteze vine să înlocuiască varianta clasică, care, de cele mai dese ori, nu se pliază anatomic pe forma genunchiului pacientului.

O proteză personalizată este formată din: componenta femurală, cea tibială și cea patelară, toate create din materiale biocompatibile, conform standardelor europene de calitate.

Avantajele protezei personalizate disponibile doar la Medpark

Pentru a face o diferență între serviciul personalizat de artroplastie și proteza personalizată care e unic în Republica Moldova, disponibilă în portofoliul de servicii al Spitalului Internațional Medpark, se cuvine să menționăm:

 • Operația personalizată include proteza standard cu o formă comună. Proteza personalizată este modelată cu tehnologie 3D după condiția medicală a pacientului;
 • Dimensiunile implantului sunt generale în cazul operației personalizate, pe când proteza individuală se ajustează conform anumitor indici ai pacientului, cum ar fi uzura oaselor, prezența anumitor factori de risc.
 • Instrumentarul necesar pentru proteza personalizată vine în set de unică folosință și identificabil.

Avantajele protezei personalizate:

 • Reproduce funcția genunchiului
 • Restabilește mobilitatea completă
 • Face recuperarea mult mai rapidă

De ce să alegi acest serviciu anume la Medpark?

Medpark oferă condiţii de excepţie pentru diagnosticarea şi tratamentul minim invaziv al pacienţilor, şi anume:

 • 9 săli de operaţii ultramoderne integrate cu sălile de terapie intensivă și reanimare – toate dotate cu cele mai performante aparate medicale şi personal calificat;
 • Flux continuu de aer sterilizat, uşi ermetice și presiune pozitivă în sălile de operați – aerul steril cu presiune mai înaltă este direcţionat asupra mesei de operaţii, în special deasupra plăgii, astfel aerul din jur (de exemplu, respiraţia personalului medical) nu nimereşte în plagă – asigurându-se sterilitatea şi riscul minim de infectare a acesteia, a complicaţiilor post-operatorii;
 • Cell-saver – sistem de autotransfuzie. Sângele pacientului i se transfuzează lui însuşi, astfel nu are contact cu sânge străin;
 • Hemofiltrare pentru curăţarea sângelui pacientului, se aplică postoperatoriu în cazuri complicate;
 • Îngrijiri postoperatorii la standarde internaţionale și tratament complex de reabilitare rapidă;
 • Aplicarea conceptului „spital fără durere”, asigurând o anestezie şi analgezie individualizată fiecărui pacient, de eficacitate maximă și riscuri minime;
 • 115 saloane moderne pentru un singur pacient în staţionarul spitalului, dotate cu pat funcțional, bloc sanitar propriu, pat pliabil pentru insoțitor, personal medical mereu la dispoziție, WiFi, TV, ș.a. pentru confortul și siguranța pacientului.

În egală măsură, controlul și tratamentul la Medpark semnifică:

 • acces la expertiză medicală extinsă a echipei multidisciplinare, fără a fi necesară consultarea fiecărui specialist în parte,
 • timp redus din momentul identificării problemei de sănătate până la tratament,
 • efectuarea concomitentă a mai multor tratamentelor de către echipa multidisciplinară,
 • eficiență mai înaltă a îngrijirilor medicale și o calitate mai bună a vieții,
 • continuitatea îngrijirilor medicale și a monitorizării post-tratament.

Pentru detalii și programări, accesează www.medpark.md sau apelează 022 40 00 40, disponibil 24/7.

Spitalul Internaţional Medpark
Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark


Medpark este cel mai mare spital privat din Moldova. Deservirea clienţílor în Medpark este organizată în conformitate cu toate standardele și practicile internaţionale moderne.
Site-ul Web: Medpark
Contacte:
Telefon: 22 40 00 40 (24/7)
Adresa: str. А. Doga, 24, mun. Chișinău (lângă Manejul de Atletică Uşoară)