Laboratorul Medpark concurează cu laboratoarele din mai multe state europene
luni, iulie 15, 2024
spot_img

Laboratorul Medpark concurează cu laboratoarele din mai multe state europene

Precizia la standarde internaționale este posibilă doar atunci când controlul calității se efectuează atât pe interior, cât și pe exterior.

Ce ar însemna asta? Imaginați-vă că un laborator, iar în cazul nostru vorbim despre singurul laborator integrat din sectorul medical privat, tinde să obțină validarea organizațiilor internaționale cum ar fi ESfEQA și Labquality, care au misiunea de a confirma calitatea rezultatelor furnizate pacienților.

Olimpiadă internațională între laboratoare

Simplu vorbind ar fi cazul să facem o comparație cu o olimpiadă internațională la care participă mai multe laboratoare din diferite colțuri ale lumii. Respectiv, laboratorul Medpark poate concura cu laboratoare din Germania, Franța sau alte state europene.

Principiu de selecție a celor mai buni începe cu o probă anonimă trimisă fiecărui laborator în parte. O soluție în eprubetă pe care este indicată data și ora când trebuie desigilată. Misiunea laboratorului este să respecte în exactitate condițiile înaintate de organizația internațională. Bunăoară dintr-o probă anonimă trebuie efectuate teste cum ar fi TSH, FT4, care sunt hormonii glandei tiroide. Uneori însă, solicitarea vine de a combina testele între ele, de exemplu teste biochimice cu markeri tumorali.

Confirmare internațională pe domenii

Astfel de teste se desfășoară pe diferite domenii. În cazul Medpark, instituția intră în așa numita competiție între laboratoare pe domenii cum ar fi:

  • Markeri
  • Tumorali
  • Hematologia
  • Teste de biochimie
  • Teste de coagulare
  • Teste de microbiologie
  • Sumar urină
  • Hepatite
  • Torch infecții

Respectând condițiile organizației internaționale, rezultatele probelor sunt încărcate sub formă codificată pe site-ul oficial al ESfEQA (European Society for External Quality Assessment) și Labquality.

Echipamente unice în Republica Moldova

La fel de important este și echipamentul utilizat pentru dobândirea rezultatelor. În cazul laboratorului Medpark menționăm seria Atellica: Atellica Solution și Atellica 1500, considerate unice în Republica Moldova. Respectiv rezultatele furnizate de echipamentul Atellica sunt comparate cu rezultatele încărcate de alte utilaje Atellica prezente în laboratoarele care s-au înscris în cursă.

Într-un final, organizația internațională eliberează acte care vin să confirme calitatea serviciilor medicale furnizate de către laboratorul Medpark.

Acest control extern se efectuează din două în două luni sau semestrial și este strict despre autoperfecționare. Investind în servicii medicale furnizate pacienților care ajung la Spitalul Internațional Medpark, investim în calitate și credibilitate.

Spitalul Internaţional Medpark
Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark


Medpark este cel mai mare spital privat din Moldova. Deservirea clienţílor în Medpark este organizată în conformitate cu toate standardele și practicile internaţionale moderne.
Site-ul Web: Medpark
Contacte:
Telefon: 22 40 00 40 (24/7)
Adresa: str. А. Doga, 24, mun. Chișinău (lângă Manejul de Atletică Uşoară)