Primul deces datorită variolei maimuței
duminică, aprilie 21, 2024
spot_img

Primul deces datorită variolei maimuței

Nigeria a înregistrat primul său deces din cauza variolei maimuțelor.

Acest lucru a fost raportat de Centrul local pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (NCDC). Pacientul a fost un bărbat de  40 de ani, care a administrat medicamente cu efect inhibitor asupra sistemului imunitar conform raportului organizației. În total, în țară au fost înregistrate 21 de cazuri de variola maimuței.

Primul caz de infecție cu variola a maimuței din Europa s-a făcut cunoscut la începutul lunii mai: un pacient despre care se consideră că ar fi fost infectat în Nigeria s-a reîntors în Marea Britanie. După documentarea acestui pacient, au mai fost înregistrate câteva cazuri de boală pe insula Britanică, fără legătură însă, cu pacientul zero. Se consideră că probabilitatea răspândirii sau importul bolii este puțin probabilă până în Est, deși variola maimuței a fost deja înregistrată în multe țări din Europa, SUA și Africa.

Variola maimuței nu este un fenomen nou. Pentru prima dată în istorie, această boală infecțioasă a fost întâlnită în 1958. Atunci, majoritatea cazurilor de infecție au avut loc în Africa, cel mai des afectând adolescenții sub 16 ani. În ultimii 10 ani, focarele de variola maimuțelor au fost înregistrate de multe ori devenind astfel o îngrijorare și implicit o prioritate pentru organizațiile de sănătate.

Simptomele variolei maimuțelor:

  • Stare febrilă
  • Cefalee violentă
  • Limfadenopatie
  • Dureri de spate
  • Mialgii
  • Astenie severă
  • Erupții tegumentare

Variola maimuțelor, este de obicei o boală autolimitată, cu simptome care durează între 14 și 21 de zile. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat probabilitatea proporțiilor deceselor de aproximativ – 11%.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău