Svetlana Tamazlicari: Teoria și practica frumuseții de la SvitolArt

Svetlana Tamazlicari
Svetlana Tamazlicari
director SvitolArt

Compania SvitolArt Professional este bine cunoscută în mediul profesional, în Moldova, ca un centru de formare la nivel european de manichiură, pedichiură, machiaj permanent, microblanding și extensia genelor, la fel, ca un importator de produse cosmetice si echipamente profesionale pentru saloanele de înfrumusețare. O companie cu o reputație puternică și un nivel înalt de calitate în formarea meșterilor, al produselor și serviciilor.

Despre sine, despre companie, activitățile sale și perspectivele de dezvoltare ne povestește directorul SvitolArt, Svetlana Tamazlicari.

Despre noi

Sunt deja în industria beauty de 20 de ani. Din 1997 până în 2006 am fost co-fondatori ai companiei Loial. Apoi am fondat propria companie – SvitolArt. Este o perioadă destul de mare pentru a cunoaște clienții, piața și dedesubturile acestei afaceri. Trebuie să combin munca de șef și cea de creație a studioului.

Svetlana Tamazlicari

De asemenea, eu sunt singurul organizator al campionatului anual, în Moldova, de manichiură, nail design, pedichiură, machiaj și bodyart Brilliance Nails. Care, la rândul său, este o preselecție pentru campionatele europene și mondiale. Toate aceste campionate, organizarea, instruirea meșterilor și petrecerea lor, aș numi un act de caritate, pentru că eforturile principale – morale, fizice și financiare – au fost de partea mea și de partea companiei mele. De asemenea, pregătim meșteri pentru participarea la campionatele mondiale și europene.

În calitate de juriu certificat al Organizației Mondiale de coafori (MDC) am condus în mod repetat, meșterii mei și câștigătorii concursurilor locale la diverse campionate prestigioase europene și mondiale. Am fost membră a juriului la Campionatele Mondiale de la Chicago, Milano, Paris, Campionatele Europene de la Sankt-Petersburg, Milano și Paris. Și cu legitimă mândrie pot spune că, toți cei care s-au ocupat la noi – acum au și cupe și medalii și diplome. Adică, Academia SvitolArt, de fapt, e un fel de „Fabrică de staruri“.

Care e activitatea companiei?

SvitolArt

Conceptul companiei noastre e compus din trei componente inseparabile: producția profesională, formarea meșterilor utilizând produse profesionale și servicii de salon care urmează cele mai bune standarde europene.

Direcția noastră principală – lucrul cu saloanele. Suntem cunoscuți peste tot – de la centrele de sănătate, VIP-saloane până la birouri private și clienți individuali. Vă oferim „la cheie“ camere pentru manichiură, pedichiură medicinală cu aparatul machiaj permanent. „La cheie“, înseamnă – totul, de la început până la sfârșit: echipament tehnic, canapele, mese, lămpi, routere, geluri și alte produse. În acest concept, desigur, se include și instruirea.

Destinațiile noastre sunt: manichiură, pedichiură și machiaj permanent – industria pare a fi destul de îngustă, dar la noi acestea sunt profund dezvoltate, și putem oferi o varietate de produse pentru fiecare dintre aceste domenii.

Training-uri gratuite

Sunt întrebată uneori de ce organizăm training-uri gratuite – ce fel de evenimente de caritate sunt astea? Răspunsul meu este următorul. Noi, într-adevăr organizăm cursuri gratuite de formare, care sunt informative, atrag si adună artiști, povestim despre noile produse, noi direcții și servicii.

Eu cred că, o companie care oferă produse, trebuie să efectueze training-uri gratuite în mod constant. Principiul meu e: clienții și studenții mei ar trebui să aibă toate informațiile – tot ceea ce știi, ne ascunzând niciun „secret comercial“.

Colaborarea cu companiile internaționale

SvitolArtNoi lucrăm numai cu echipamente de înaltă calitate și numai cu produse de înaltă calitate. Acesta este unul dintre principiile noastre de bază.

Colaborăm cu firma germană Gehwol, care produce cele mai bune produse cosmetice din lume pentru picioarele tale.  Plus la toate, SvitolArt este reprezentantul oficial al companiei germane NBM în Republica Moldova și Ucraina. Această companie este una dintre cele mai renumite pe piața mondială și oferă cele mai bune produse de înaltă calitate pentru mâini și unghii, precum și pentru machiajul permanent. Compania NBM lucrează de mult timp în această direcție, acum a lansat pigmenți de ultimă generație pentru un make-up permanent. Este un produs nou, care este u totul diferit de celeilalți coloranți. Acești pigmenți organici sunt de înaltă calitate și spre deosebire de celelalte sunt bine curățați prin metode de laborator, sunt hipoalergenice, nu conțin impurități nocive, metale grele și, cu toate acestea, sunt stabile și își mențin bine starea inițială. Ele pot fi folosite atât pentru un machiaj permanent, cât și pentru microblanding.

De asemenea, avem o gamă destul de largă de produse profesionale pentru ingrijirea părului – doar cele mai bune, cele mai noi și eficiente de la marca finlandeză KC Professional.

Și, în sfârșit, avem propriul brand – SvitolArt – este un gel-lac de unghii Gel lac SvitolArt professional și geluri pentru întărirea unghiilor cu fibre de mătase Flexible Bilder Gel. Aceste produse sunt testate, selectate personal de mine și îndeplinesc cerințele moderne ale meșterilor.

Machiajul permanent: caracteristici și beneficii

Machiajul permanentDupă cum s-a menționat mai sus, una dintre direcțiile principale ale activității noastre este machiajul permanent. Și aici vreau să dau câteva explicații foarte importante.

Care este principala diferență dintre tatuaj și machiajul permanent? Întrebarea nu e deloc ușoară, pentru că, mulți au frică de a face un machiaj permanent, considerând acesta o formă de tatuare. De fapt, sunt lucruri complet diferite.

În primul rând, desigur, nu este permis să efectuezi un machiaj permanent, folosind aparataj și pigmenți destinați pentru tatuaje. Deoarece, pielea de pe față este de trei ori mai subțire decât în alte părți ale corpului, și pentru a străpunge pielea de pe corp, avem nevoie de o mașinărie mai puternică, cu un ac gros. Pe față, este categoric interzis să se utilizeze o astfel de mașină puternică, deoarece aceasta prezintă o lovitură foarte dureroasă, care poate leza pielea delicată, lăsând cicatrici pe sprâncene, buze și ochi.

În plus, în acest fel, este imposibil să controlezi adâncimea impactului. La fel, vopseaua ajunge destul de adânc, stă mult timp acolo, iar apoi o poți înlătura doar cu o substanță specială – cu un remouver sau cu laser.

Semipermanent

Semipermanent

Ceea ce oferim noi – este cu totul diferit de toate cele menționate mai sus. Apropo, această procedură se numește corect – machiaj semipermanent. Astfel, o imagine permanentă, stabilă pe corp – este tatuaj. Un make-up semipermanent – înseamnă că putem face corecția la fiecare doi-trei ani. Cel puțin, acest lucru se aplică în cazul sprâncenelor și buzelor. Desenul făcut pe pleoape se menține mai mult timp.

Un rol important joacă și mulți alți factori individuali, care variază în funcție de vârsta clientului, abilitățile fizice, problemele de sănătate, modificări la nivelul hormonilor, grupei de sânge și așa mai departe. Toate acestea afectează stabilitatea machiajului permanent. Și pentru fiecare client avem propriile noastre trucuri – produse de specialitate si echipamente pentru pielea subțire, grasă, pentru cea tânără și mai matură. În plus, orice machiaj semipermanent sugerează o corecție într-o lună (două proceduri).

Aș dori să adaug că, în străinătate moda pentru machiajul permanent există deja de mult timp. Specialistul este capabil să determine care dintre starurile pop și de cinema îl au – si nu doar femeile, ci și bărbații. Dar, un machiaj semipermanent calitativ nu ar trebui să fie vizibil ochilor unui străin, deoarece arată complet natural și are un aspect firesc. El nu ar trebui să arate ca un machiaj de seară.

Desigur, uneori, clientul vrea ceva mai luminos și mai pronunțat, dar eu sunt de părere că, un meșter bun nu ar trebui să fie condus în totalitate de către client, dar ar trebui să-și facă munca așa cum consideră, în conformitate cu cerințele profesiei sale.

Sprâncene

Sprâncene

Uneori, un client vine si spune: „Vreau să-mi faceți sprâncene frumoase!“. Dar, conceptul de frumusețe pentru mulți este un fel de șablon. Frumos – înseamnă standard. Credem că este corect să rămânem la forma naturală. În cazul în care firele de păr de pe sprâncene cresc într-un anumit fel, nu ar trebui să schimbăm în mod artificial forma acestora, făcând linia mai sus sau mai jos. Noi putem contura undeva pe marginea superioară, sau pe cea inferioară, dar oricum respectăm limitele de creștere a părului natural.

Conturul genelor, de asemenea, se face foarte corect. Mulți oameni au frică să facă acest lucru, având în vedere că e dureros. De fapt, crearea unei linii de contur a genelor – este o procedură foarte simplă, ușor de îndeplinit și suficient de blândă pentru client.

Facem și linii de tuș – arată ca niște umbre ușoare în colțurile ochilor. Se pot face și pleoape colorate. Dacă dorești, poți face efectul unui fard de obraz sau chiar a unui fond de ten.

Rezultatul depinde de profesionalismul meșterului, de tehnică, de precizie și de experiență.

Microblanding

Odată ce am început să vorbim despre sprâncene, aș dori să vă povestesc despre o nouă direcție în vogă, care se numește – microblanding. El presupune aplicarea manuală a vopselei și pictarea firelor de păr.

Ca orice inovație, provoacă o anumită neîncredere și suspiciune. Mai ales după ce această tehnică a fost, de fapt, discreditată de faptul că microblandingul a fost efectuat incorect de către meșteri care s-au învățat undeva să-l facă, lucrând cu vopsea chineză de proastă calitate.

Dar dacă se realizează corect, cu pigmenți de calitate, microblanding-ul arată foarte frumos. Pentru conturarea firelor de păr sunt utilizate atât tehnica manuală cât și aparatajele.

Buzele

Același lucru este valabil și pentru conturul buzelor. Nu se recomandă să mărești conturul buzelor, excepție este în cazul unei asimetrii. Există și alte modalități de a face buzele mai pline. În acest caz, este mai potrivit să faceți buze permanente fără contur. Apropo, o nouă direcție care este acum foarte populară.

Acordăm o atenție deosebită schemei de culori. Sunt întotdeauna amestecuri individuale și tranziții de la culori mai închise spre cele mai deschise, și vice-versa. Dacă buzele sunt foarte mici, le putem face într-un ton mai deschis, cu un contur șters – și astfel vor arăta mai voluminos. Dar, dacă le faci într-o culoare monotonă întunecată,  vor arăta chiar mai înguste.

Menționez și despre o secțiune medicinală a machiajului permanent, ca retușarea areolei sfârcului – aceasta poate fi necesară pentru recuperarea post-operatorie. În același rând se află și procedura de retușare a cicatricilor, care se referă la secțiunea de medicină estetică și se face în clinici medicale.

Confecționarea manuală

Confecționarea manuală

Tehnica manuală – este atunci când se folosește un stilou cu lame, care conturează forma firelor de păr. Microblanding-ul este inseparabil de machiajul permanent în ansamblul său. Este potrivit pentru doar 25% dintre clienți, restul pot avea contraindicații din motive de sănătate a pielii. În acest caz, puteți folosi tehnica firelor de păr cu aparat, care este mai scumpă.

Noi folosim aparatul NBM, echipat cu un set de moduli, inclusiv nanomoduli, cu care poți desena cele mai fine fire de păr. Tehnologia aparatajelor are maxime oportunități. Este mai puțin traumatizantă, și garanția efectulului e mai mare decât cea a tehnicilor manuale.

Tehnica firelor de păr câștigă popularitate în fiecare zi. Astăzi, sprâncenele devin o parte importantă a feței, asupra acestora se accentuează o atenție deosebită. De la  ele începe expresivitatea ochilor, ele subliniază ochii, decorează fața.

Ce să recomandăm celor care doresc să facă un machiaj semipermanent?

Amintiți-vă, că țineți mult la fața dumneavoastră. Nu ar trebui să alegeți mașterul după prețul serviciului. Aflați experiența expertului, unde a studiat, cu ce dispozitiv lucrează. Dispozitivul trebuie să fie cu un modul de unică folosință. Sunt foarte importanți și pigmenții folosiți de către meșter. Pigmenții trebuie să aibă notație de compoziție și producător! Este de preferat ca pigmenții să fie fabricați în Europa. Conținutul de metale grele și a vopselei de joasă calitate vă vor otrăvi organismul pe o lungă perioadă de timp.

Este de dorit să studiați lucrările anterioare ale meșterului. Rezultatul fotografiat după procedură, nu reprezintă imaginea finală. Este necesar să vezi rezultatul în termen de o lună după corecție. Orice lucru făcut în mod corect, poate fi corectat.

Centrul nostru de formare

Centrul de formare

Studiile în Academia SvitolArt au loc atât individual, cât și în grupuri. Aici abordarea față de studii este foarte serioasă. Orele au loc de dimineață până seara, plus teme pentru acasă, lucru pe latex, plus lucrări și teste. Într-o perioadă de timp relativ scurtă, elevii primesc maxim de informații și de competențe necesare. Avem propria experiență, care dă posibilitatea studierii tuturor materialelor necesare. Sarcina noastră e să predăm în așa mod, încât materialul să nu fie asimilat în mod mecanic, dar să înțeleagă ce, cu ce și cum se face.

Primul lucru la care se atrage atenția în timpul studiilor – este igiena în salon. Dezinfecția și sterilizarea. Elevii învață elementele de bază ale paletei de culori. Învață regulile de amestecare a pigmenților și clasificarea acestora. Bazele de machiaj, modelarea sprâncenelor, reguli de proporții faciale, eliminarea asimetriei. Bazele structurii pielii. Abilități teoretice și practice în machiajul semipermanent.

SvitolArt

Elevii vin la noi din diverse regiuni, din diferite țări, și este, de asemenea, foarte cool și interesant. Mulți dintre cei care au finalizat cursul, au rămas cu noi într-o relație de prietenie și profesionalism – după ceva timp revin pentru a lucra asupra greșelilor și a umple bagajele de cunoștințe, ne sunăm, ne scriem, ei se consultă, cer sfatul.

Educația – este întotdeauna o stradă cu două sensuri, pentru mine, de exemplu, practica de predare, de asemenea, ajută la dezvoltare. Pentru că, atunci când elevii dau întrebări, răspunsuri la care nu știu, încep să mă gândesc, să caut informații suplimentare și, prin urmare, să mă dezvolt ca un profesionist. În plus, împreună cu elevii stabilim relații de încredere, astfel încât ei singuri împărtășesc noile cunoștințe, tehnicile noi, ideile și planurile originale. Apoi, ei pleacă să-și continue studiile în alte orașe și țări, participă la competiții internaționale, și cu bucurie își împărtășesc noutățile.

Despre planuri și perspective

Orice director al unei companii se întreabă: cum își vede creația în cinci ani? Zece? Care sunt planurile de dezvoltare ale companiei?

Reputația bună a companiei câștigată de-a lungul anilor îmi permite să privesc spre viitor cu oarecare optimism. Lumea ne cunoaște, are încredere în noi, și încercăm să păstrăm nișa noastră pe piață. Astfel, sarcina noastră este nu doar să rămânem pe vârful noilor tendințe, dar și să nu ne oprim aici. Să extindem direcțiile. Avem o vastă experiență, avem ce arăta în termeni tehnici, și putem oferi produse profesionale, care nu le găsești, în prezent, în multe țări CSI.

Și totuși, cel mai important lucru e să rămâi acea sferă, unde meșterii și clienții primesc servicii de calitate de la profesioniști, care permanent își îmbunătățesc nivelul, studiază în mod constant și niciodată nu mint clienții lor.