Toxocara – pericolul invizibil

Despre acest parazit foarte multă lume a auzit. Însă din păcate foartă puțini știu că diagnosticarea toxacoriozei este destul de dificilă.

Întrebările apar doar numai atunci după ce pacienții realizează așa numitele teste prin screening care la rândul lor depistează anticorpii parazitului respectiv.În baza acestui fapt se ajunge la concluzia că persistența parazitului dat în organism nu poate fi pusă sub nici un dubiu. Însă lucrurile nu stau chiar așa.

S-a dovedit faptul că unii paraziți ca: Trichinella, Ascaris, Echinococcus, Fasciola nu arareori se maschează sub Toxocara și din această cauză apare probabilitatea de a pune diagnoza incorectă în baza analizelor obținute. Adică, medicul poate să interpreteze anticorpii descoperiți ai altor paraziți drept anticorpi ai toxocarei. Drept urmare se indică un tratament incorect care la răndul său provoacă anumite efecte secundare.

Soluția există!

În medicina europeană a fost preluată strategia de a utiliza  testele special confirmătoare prin intermediul cărora diagnosticarea toxacorozei este destul de certă. La ziua de azi strategia în cauză este abordată cu succes în laboratorul medical Alfa Diagnostica și mulțumită acestui fapt infecționiștii stabilesc diagnoza corectă.

La ce trebuie să atragem atenția în privința simptomelor?

Mîncărimile de piele, urticaria,eczema. Periodic se ridică temperatura corpului, se măresc ganglionii limfatici, persistă tusea uscată de noapte. Apare discomfortul în abdomen și pofta de mâncare este redusă. Copiii uneori sunt hiperactivi,dau dovadă de lipsă de atenție și manifestă dificultăți în timpul citirii.

Cine trebuie să realizeze aceste analize?

Desigur că copiii deoarece ei cel mai mult sunt în contact cu câinii de casă sau vagabonzi la fel și copiii cu temperatură subfebrilă la care de obicei se depistează un nivel ridicat de eozinofile în sânge;chinologii;veterinarii și crescătorii de animale.

Detalii puteți găsi pe saitul oficial al laboratorului  Alfa Diagnostica.