Un spital care-ți oferă a doua șansă la viață. Cum salvează vieți tratamentele cele mai innovative.

Ziua de 15 decembrie 2016 va rămâne pentru totdeauna în memoria lui Petru Ilieș din Criuleni deoarece după cum ne menționează dumnealui aceasta e ”a doua lui zi de naștere„.

A fost adus cu ambulanța la Medpark după ce a fost spitalizat timp de 3 zile în secția de reanimare a spitalului raional, cu suspecție de infarct miocardic.

Petru Ilieș, pacient:

„Pe 12 decembrie m-am simțit rău și am mers la policlinica din Criuleni, fiind hipertonic, credeam că am probleme cu tensiunea. M-am apropiat de registratură să mă interesez de faptul dacă medicul meu cardiolog meu e pe loc și chiar acolo mi-am pierdut cunoștința. Mi-am revenit în secția de reanimare a spitalului cu mulți medici în jurul meu. ”

După aproape 72 de ore de la internare, starea bărbatului de 64 de ani se agravase destul de suficient și din această cauză s-a luat decizia ca dumnealui să fie transportat la Medpark, unicul spital care la momentul de față era de gardă în acea zi și la rândul său era disponibil să preia cazurile de urgență legate de patologiile cardiovasculare. În doar câteva ore, cardiologii de aici au efectuat un șir de investigații complexe, datorită cărora au putut stabili că pacientul a suferit, de fapt, un tromboembolism pulmonar – diagnostic care în 80 de cazuri din o sută este fatal.

Mihail Taşnic, medic cardiolog-intervenționist Medpark:

Taşnic Mihail
Medic cardiolog-intervenționist Medpark

„Tromboembolismul arterelor pulmonare este provocat de un cheag de sânge, în cazul dat acesta a fost format în vena bolnavă a piciorului, care apoi s-a desprins și a migrat prin vase până în plămânul drept anume din această cauză faptul dat putea să-i provoace pacientului infarct pulmonar sau deces. Situația era extrem de gravă, având în vedere dimensiunile trombului și timpul pierdut. Dar pentru că am reușit să efectuăm prompt analizele biochimice, ecocardiografia și tomografia computerizată, am putut preveni cel mai sumbru scneariu.”

În cazul lui Petru Ilieș, angiochirurgii au optat pentru unica metodă eficientă de tratament al trombembolismului, disponibilă în cadrul Spitalului Internațional Medpark – Tromboliza.

Mihail Taşnic, medic cardiolog-intervenționist Medpark:

„Tromboliza este o metodă terapeutică ce constă în injectarea unei substanțe speciale, care este capabilă să dizolve un cheag sanguin. Substanța a fost injectată intravenos si timp de câteva ore a dizolvat trombii atât de la nivelul plămânilor, cât și de la nivelul venelor bolnave ale piciorului. Această procedură este recomandată, în special, pacienților instabili hemodinamic, așa cum era dl Ilieș.”

În următoarele 7 zile, Petru Ilieș s-a recuperat definitive sub stricta supraveghere a echipei medicale din cadrul Centrului Sănătatea Inimii Medpark. Astăzi bărbatul recunoaște că a reușit să „păcălească” moartea doar datorită profesionalismului medicilor și a infrastructurii de care dispune cel mai complex centru cardiologic din Moldova.

Petru Ilieș, pacient:

„Medpark este ca o altă țară. Am trecut diferite investigații realizate prin intermediul unor dispozitive pe care nu le văzusem niciodatăi. Dar cel mai mult m-a impresionat consacrarea fațî de cee ace fac și cum fac a colaboratorilor care muncesc acolo. Domnul Tașnic, în loc să plece acasă la 6 seara, stătea lângă mine până după orele 8, iar dimineața la 6 era din nou lângă patul meu. Să-i dea Domnul sănătate!”

Bolile sistemului cardiovascular sunt cei mai periculoși dușmani ai omului – se strecoară pe furiș și țintesc victima cu o precizie fatală, lăsând șanse de supraviețuire doar în cazul în care sunt depistate la timp și tratate corect. Centrul Sănătatea Inimii Medpark dispune de o echipă de medici cu experiență internațională și cel mai modern aparataj din țară pentru a fi mereu cu un pas înaintea inamicului, pentru a salva cât mai multe vieți. Este singurul centru din țară capabil să acorde tot spectrul de servicii medicale, atât terapeutice cât și chirurgicale în cazul patologiilor cardiovasculare, respectând standardele internaționale. Aici pacienții beneficiază de cele mai bune îngrijiri și intervenții urgente, care le oferă șanse maxime de recuperare.