Ce nu se poate face după 60 de ani: 4 reguli care vă păstrează sănătatea
sâmbătă, decembrie 14, 2024
spot_img

Ce nu se poate face după 60 de ani: 4 reguli care vă păstrează sănătatea

Odată cu vârsta, este deosebit de important să vă concentrați pe calitatea vieții dvs: acest lucru vă va ajuta la menținerea sănătății și la prelungirea tinereții. Vom enumera patru sfaturi cum să vă păstrați sănătatea după vârsta de 60 de ani.

Evitați sedentarismul

Nu ar trebui să reduceți activitatea fizică și cu atât mai mult să o abandonați. Adevărul este că exercițiile fizice regulate sunt un aliat fidel în lupta împotriva schimbărilor negative ale organismului. De exemplu, exercițiile fizice sunt importante în prevenirea sarcopeniei. Acestea sunt modificări atrofice legate de vârstă ale mușchilor scheletici, ducând la o pierdere treptată a masei musculare și a forței acesteia în consecință. Pentru a evita sarcopenia, cel mai bine este să combinați exercițiile aerobice și cele de forță.

Dormiți

Lipsa somnului poate provoca demență la persoanele peste 60 de ani. Deci, această maladie se observă cel mai des la persoanele în vârstă care dorm mai puțin de 6 ore pe zi. Perfect ar fi să nu neglijăm odihna de calitate și somnul cel puțin 7-8 ore.

Iată câteva sfaturi simple pentru a vă ajuta să faceți față insomniei:

  • Plimbați-vă mai mult la aer curat,
  • Nu mâncați cel puțin cu o oră înainte de culcare,
  • Renunțați să folosiți telefonul sau să vă uitați la televizor înainte de a vă culca.

Nu ignorați articulațiile dumneavoastră

De-a lungul anilor, starea articulațiilor se înrăutățește, cantitatea de colagen din organism scade, iar riscul de a dezvolta artroză crește. Pentru a evita acest lucru, de trebuie de respectat o dietă potrivită. Pentru ca organismul să sintetizeze colagenul necesar pentru structura normală a articulațiilor articulațiilor, meniul trebuie să includă:

  • carne,
  • bulion de oase,
  • aspic,
  • gelatină,
  • citrice proaspete.

Trăiți o viață colorată

Un alt obicei prost este să vă mulțumiți cu activități de rutină. Ea, de regulă, nu oferă creierului antrenament, respectiv, îi diminuează capacitățile. Din această cauză, funcțiile cognitive scad, memoria, atenția și gândirea se deteriorează. Totuși, nu trebuie să vă forțați să rezolvați integrame sau ghicitori. Potrivit este, să alegeți o activitate care să fie cu adevărat interesantă pentru dvs. Puteți începe să învățați limbi străine sau să cântați la un instrument muzical.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău