Care reguli ale unui stil de viață sănătos, nu trebuie să le respectați?
vineri, mai 24, 2024
spot_img

Care reguli ale unui stil de viață sănătos, nu trebuie să le respectați?

Fiecare decide pentru sine: să aibă sau nu grijă de sănătatea lui. Iar dacă o persoană este orientată spre acest vector al vieții, atunci trebuie să ia aminte la niște detalii. Spre exemplu, există câteva mituri despre sănătate care par a fi benefice, însă de facto, nu sunt.

Pentru a nu ne îmbolnăvi, trebuie să ne “călim”

Mulți dintre noi, care cred în acest mit, încep imediat să facă duș rece zilnic sau să aerisească intens dormitorul. Uneori aceste măsuri “drastice” provoacă îmbolnăvirea sau agravează bolile existente. Călirea, însă, chiar ajută la întărirea sistemului imunitar, doar dacă este făcută metodologic, corect. De exemplu, mai întâi ar fi bine să vă consultați cu un specialist sau cu medicul dvs, apoi să creșteți treptat (nu brusc) gradul de expunere la factorii fizici, într-un mod regulat.

Pentru a fi într-o formă bună, trebuie să facem mișcare în fiecare zi

Este vorba despre regularitate rațională și disciplină, nu despre intensitatea efortului fizic. Majoritatea experților îndeamnă să nu ne epuizăm în antrenamente zilnice exorbitante. Acest lucru afectează negativ articulațiile și mușchii pe care o persoană dorește să le antreneze, deoarece nu reușesc banal să se recupereze sau regenereze. Dacă nu ne vom acorda o odihnă îndestulată, atunci toate antrenamentele noastre vor fi în zadar și chiar duce la traume sau maladii degenerative ale sistemului osteo-articular.

Este necesar să ne trezim devreme pentru a fi productivi

Pentru unii, respectarea unui anumit program, impus de școală, universitate sau serviciu, este destul de simplu, iar pentru unii este extrem de dificil. Motivul acestui fenomen, sunt ritmurile circadiene, care sunt individuale pentru fiecare din noi. Cu alte cuvinte, fiecare are propriile vârfuri de productivitate, în diverse părți ale zilei, care trebuie luate în considerare atunci când ne creăm graficul de muncă.

Pentru a nu te îmbolnăvi, trebuie să bei vitamine

O altă concepție greșită, comună pentru mulți dintre noi, este lipsa de vitamine. De regulă, o persoană se poate diagnostica pe el însuși cu avitaminoză. Nu ar trebui să facem acest lucru fără motive neîntemeiate. Dacă organismul dă semnale de alarmă, atunci trebuie să contactăm un specialist. El va decela cauza și va prescrie un tratament cu vitamine dacă va fi necesar.

Pentru a te simți bine, trebuie să eliminăm toxinele din organism

Potrivit multor experți, toxinele nu se rețin în organism decât în cazul în care avem patologii care predispun acestui lucru. „Neutralizarea” tuturor substanțelor nocive sau toxice care intră în organism are loc în ficat și sunt excretate cu ajutorul sistemului urinar și a celui gastro-intestinal.

Mulți încearcă eliminarea toxinelor prin consumul a diverselor produse detox sau prin consumul sporit al apei potabile fiind siguri că acestea ajută la scăderea concentrației de toxine, însă beneficiile consumului de substanțe detox sau lichide nu suportă o bază științifică fundamentată, totul rezumându-se doar la marketing și la opinii populiste.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău