Victorie pentru echipa națională a Moldovei la rugby!
vineri, iulie 19, 2024
spot_img

Victorie pentru echipa națională a Moldovei la rugby!

Echipa națională de rugby 15 a Moldovei a urcat pe locul 1 în grupa valorică Conference 2 North după ce a învins Danemarca în deplasare pe 7 mai.

După victoria la masa verde contra Norvegiei, și Danemarcei cu scorul de 27:19, Moldova urmează să mai susțină în deplasare meciul contra Finlandei, pe 21 mai. În cazul în care Moldova va obține a treia victorie în grupă, sau cel puțin un egal la Helsinki, selecționata țării noastre se va califica în următoarea grupă valorifică.

În această ediție de campionat european, selecționata e reprezentată de 13 jucători din campionatul intern, și 10 stranieri. Căpitanul echipei Igor Mișin, dar și antrenorul secund Oleg Prepeliță, care este de altfel și liderul grupului de înaintare al selecționatei, au reușit să consolideze jucătorii antrenați de Sergiu Motoc prin experiență și controlul tactic al jocului.

Din momentul în care Anatolie Curechi a preluat funcția de Președinte al Federației de Rugby, nivelul de desfășurare al campionatelor naționale a crescut semnificativ! Acest lucru a devenit posibil datorită faptului că au fost atrase în campionatele interne un număr mai mare de echipe și jucători, astfel competiția mult mai mare între cluburi a contribuit la formarea unei echipe naționale performante!

De asemenea, înaintea meciurilor din cadrul Campionatului European, el a contribuit la organizarea meciurilor-test cu două cluburi din România, iar acest lucru a asigurat o bună pregătire a echipei Moldovei pentru meciurile oficiale și, drept urmare, pentru VICTORIE!

De remarcat că președintele federației de rugby a reușit într-o perioadă scurtă de timp să reorganizeze procesele din cadrul federației, să formeze o echipă puternică de back office, a reunit șefii de echipe, antrenorii și a creat o atmosferă foarte pozitivă atât în cadrul federației, cât și în echipa națională.

Dacă ar fi analizate toate probele colective de sport din Moldova, Rugby rămâne a fi proba de joc cu cele mai bune rezultate pe arena internațională.

Anatolie Curechi, fiind președintele Federației de Rugby începând cu anul 2021, are ca obiectiv promovarea și dezvoltarea acestui sport pe teritoriul întregii țări. Implementând o nouă strategie de management de la preluarea mandatului, acesta a pus accent pe startul campaniilor de marketing și mediatizare a evenimentelor din rugby. Fiind convins în potențialul noilor generații de rugbiști, Anatolie Curechi a declarat în nenumărate rânduri că în 2022 va crea toate condițiile necesare echipelor naționale pentru a se califica la rugby 15 în următoarea grupă valorică – Conference 1, iar la rugby 7 ne putem aștepta în acest sezon la calificarea în grupa Trophy.

Dacă la rugby 15 obiectivul este într-o anumită proporție realizat, la rugby 7 selecționata urmează să evolueze la Campionatul European pe 4 și 5 Iunie în Belgrad, Serbia.