Deficiența de micronutriente poate duce la disfuncții erectile
vineri, iulie 19, 2024
spot_img

Deficiența de micronutriente poate duce la disfuncții erectile

O erecție stabilă și de lungă durată este asigurată în primul rând de vasele sangvine sănătoase.

Există totuși și alți factori care afectează potența: stilul de viață, cantitatea și durata stresului, calitatea somnului, dieta și chiar deficitul de anumite vitamine și minerale. Dacă observați disfuncții erectile timp de câteva luni, ar trebui să consultați un medic și eventual, să discutați cu acesta despre necesitatea de a verifica dacă aveți sau nu deficite de vitamine.

Atenţie! Articolul are doar scop informativ și nu poate fi utilizat pentru a stabili un diagnostic sau pentru a prescrie un tratament. Luați legătura cu medicul dumneavoastră în caz de simptome.

Omega 3

Când vorbim despre beneficiile acizilor grași omega-3, menționăm cel mai adesea efectul lor pozitiv asupra sănătății inimii, precum și prevenirea tulburărilor cognitive și a demenței. Deoarece acești acizi grași mențin vasele sănătoase, ei vor fi utili și pentru o erecție fiziologică care depinde de permeabilitatea și elasticitatea arterelor care hrănesc penisul și corpul cavernos. Cu cât starea vaselor este mai bună, cu atât fluxul sanguin este mai puternic și cu cât fluxul sanguin este mai bun, cu atât erecția este mai puternică. O motivație grozavă pentru a găti o porție de pește la cină.

L-arginina

Acest aminoacid se găsește în alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea roșie, carnea de pasăre, produsele lactate și toate tipurile de leguminoase. Principala sa superputere este protecția sistemului cardio-vascular, însă acest acid are și un efect extrem de pozitiv asupra erecției. Deci, rezultatele unui studiu publicat în Andrology a decelat că la bărbații cu disfuncție erectilă, nivelul de L-arginină a fost semnificativ mai scăzut decât la voluntarii sănătoși.

Cum afectează L-arginina erecția? Acest acid contribuie la producerea de oxid nitric, compus implicat nu numai în inițierea erecției, cât și în menținerea acesteia.

L-citrulină

Acest aminoacid este iubit de sportivi, inclusiv prin faptul că elimină amoniacul și acidul lactic, ajută la restabilirea rapidă a nivelului de ATP și creatină fosfat după antrenament. La fel precum L-arginina, L-citrulina participă la producerea oxidului nitric.

În 1999, a fost publicat un studiu în care s-a descoperit că oxidul nitric, produs în corpii cavernoși și în endoteliu vaselor peniene, joacă un rol cheie în fiziologia erecției penisului. Oxidul nitric contribuie la relaxarea mușchilor netezi ai penisului, făcând astfel posibilă o erecție.

Vitamina D

Această vitamină fiind cea mai la modă, este, de asemenea, importantă și pentru erecție în două aspecte simultan. În primul rând, ajută la reglarea stării de spirit și protejează împotriva depresiei (depresia este una dintre cauzele scăderii libidoului). În plus, deficiența de vitamina D este adesea asociată cu boli cardiace și vasculare precum hipertensiunea arterială, bolile coronariene, bolile vasculare periferice – maladii care afectează și erecția.

Dar nu vă grăbiți să luați suplimente: din ce în ce mai mulți experți demonstrează că nu lipsa vitaminei D este de vină, ci motivele care predispun deficitului acesteia: un stil de viață sedentar și lipsa expunerii la lumină solară. Încercați să petreceți mai mult timp la aer curat (în mod ideal – pentru activități fizice) și să faceți sport.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău