Legătura dintre părul pubian și bolile cu transmitere sexuală
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas a constatat că persoanele care și-au bărbierit în mod regulat zona pubiană au cu 80% mai multe șanse de a dezvolta boli cu transmitere sexuală decât cei care nu s-au bărbierit niciodată. Cercetătorii susțin că persoanele care se bărbieresc în mod regulat au mai multe șanse de a-și deteriora pielea și de a facilita pătrunderea microorganismelor în timpul actului sexual.
Orgasmul poate apărea oriunde
Femeile nu au întotdeauna nevoie de un bărbat, de un vibrator sau de stimulare fizică directă a clitorisului pentru a ajunge la orgasm. Un studiu publicat în revista Sexual and Relationship Therapy a constatat că unele femei pot experimenta orgasme sau plăcere sexuală în timpul exercițiilor fizice.
Uneori, sexul este plictisitor
Un sondaj al mamelor mileniale, născute între 1977 și 1994 a arătat că nu există vreun moment prea intim în viața sexuală, în care device-urile sau smartphone-urile le pot intimida. Din cele 1.000 de mame din studiu, 210 au recunoscut că își folosesc telefonul cel puțin o dată în timpul sexului.
Oamenii grijulii o fac mai des
Un studiu publicat în British Journal of Psychology a constatat că persoanele care declară că sunt altruiste au mai multe șanse de a face sex. Oamenii de știință cred că altruismul servește drept un avantaj pentru o persoană în calitate de partener sexual, deoarece include grijă și afecțiune pentru ceilalți și o probabilitate mai mare de cooperare cu un viitor partener.
Sexul nu este mai bun decât un simulator
Mulți echivalează sexul cu o sesiune de antrenament la sală, dar acest lucru nu este nici pe aproape de adevăr. O jumătate de oră de jogging ușor, de dimineață, arde la fel de multe calorii cât 200 minute de sex. Chiar și treburile casnice sau tenisul de masă consumă mai multă energie comparativ cu un act sexual. Potrivit British Heart Foundation, sexul arde aproximativ același număr de calorii pe minut ca și călcatul hainelor.
Cu cât mai puțin sex, cu atât mai multă muncă
Oamenii de știință germani au descoperit că oamenii care sunt mai puțin activi din punct de vedere sexual au șanse mai mari să își angajeze în câmpul muncii. Munca compensează lipsa de autorealizare în viața sexuală. Cercetătorii au intervievat peste 32.000 de germani despre obiceiurile de muncă și despre cantitatea de sex pe care o au pe săptămână. Rezultatul a arătat că 36% dintre bărbați și 35% dintre femeile care au făcut sex o dată pe săptămână sau mai puțin, au fost complet dedicați muncii.
Colesterolul scăzut crește performanța sexuală
Un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine a constatat că scăderea colesterolului seric, îmbunătățește funcția erectilă la bărbați. Și viceversa: nivelurile ridicate de colesterol, pot duce la probleme neplăcute în pat.
Autor – Siluan Stegărescu
Sursă – mhealth.com