A fost lansat Medpark 2.0: capacități fizice duble, servicii extinse și îngrijiri medicale mai avansate
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

A fost lansat Medpark 2.0: capacități fizice duble, servicii extinse și îngrijiri medicale mai avansate

Primul spital internațional din Moldova redefinește medicina la nivel național prin lansarea Medpark 2.0 – cel mai ambițios proiect medical din țară și cel mai mare proiect investițional din domeniu. Aproape jumătate din totalul investițiilor au fost alocate în ultimii doi ani, pentru dublarea capacităților fizice, dezvoltarea inovațiilor, creșterea expertizei, procurarea echipamentelor performante și extinderea considerabilă a gamei de servicii.

Evenimentul de lansare a fost onorat de prezența ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, alături de alți oficiali, ambasadori, fondatori, parteneri și echipa medicală a spitalului.

Dumitru Alaiba, vicepremier, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării: „Moldova se poate schimba și se poate schimba foarte rapid. Este crezul nostru adânc și asta se poate întâmpla prin inițiative punctuale, prin inițiative concrete, prin micile schimbări pe care le produce fiecare dintre noi, la locul său de muncă, la afacerea lui, la funcția lui. O să continuăm să susținem absolut inițiativele care vin să ajute economia noastră, să ajute populația noastră și în pofida timpurilor volatile, incerte, iată ceea ce se întâmplă astăzi demonstrează că este posibil să avem și știri ca aceasta și avem nevoie de mult mai multe pentru a ajuta această țară. Felicitări pentru tot aceasta, pentru tot ce ați făcut aici într-un timp foarte restrâns.”

Uygar Mustafa Sertel, ambasadorul Turciei în Republica Moldova: „Astăzi suntem aici cu o ocazie specială, familia Medpark se extinde și familia Summa se extinde. Oamenii vor avea în continuare acces la servicii de sănătate de calitate acum în etapa a doua de dezvoltare. Mulțumesc din suflet echipei și inginerilor și angajaților, echipei medicale pentru sacrificii și rezultat bun. Summa este o companie de construcții de succes, iar investițiile turcești conectează țările noastre pentru un viitor prosper.”

Inaugurat în anul 2011, Medpark reprezintă un proiect unic, susținut de investitori din Turcia și SUA. Investițiile au avut un impact major la nivel național, prin oferirea accesului la tratamente moderne și de calitate pentru mai mulți cetățeni, dar și din perspectiva creării mai multor locuri de muncă. Pe parcursul anilor Spitalul Internațional Medpark a obținut numeroase premii și titluri internaționale, fiind singurul spital din Moldova acreditat de Joint Commission International drept una dintre cele mai sigure instituții medicale din lume.

Sinan Bora, vicepreședinte al consiliului de administrare „Summa”, președintele consiliului de administrare Medpark: Medpark este un proiect de suflet pentru noi și ne dorim să-l extindem, pentru a ajunge la cât mai mulți pacienți din țară și din regiune. Cu investiții de peste 42 mil. euro și dublarea capacităților fizice în acest an, Spitalul Internațional Medpark duce medicina din Moldova la un alt nivel – Medpark 2.0. În următorii ani vom continua să investim cu prioritate în dezvoltarea spitalului, acesta fiind unul dintre cele mai importante proiecte ale Summa pe care le-am creat și administrat în 14 țări ale lumii.”

Medpark 2.0 este un model unic de acordare a îngrijirilor medicale, susținut de inovațiile introduse, echipa calificată, standardele internaționale, transformările din cadrul centrelor medicale și extinderea infrastructurii. Cu o echipă de cca 850 de persoane, investiții constante în dezvoltarea profesională și instruirea angajaților în cele mai prestigioase centre medicale internaționale, Medpark este un spital de referință, înregistrând până acum peste 20 de premiere medicale naționale.

Olga Șchiopu, directoarea Spitalului Internațional Medpark: Medpark 2.0 reprezintă mai mult decât o extindere a spațiului. Este vorba de oportunități pentru mai multe persoane de a beneficia de servicii medicale complexe, de calitate superioară, dar și dezvoltarea centrelor de excelență existente și crearea unor centre noi, cu competențe unice în țara noastră. Aflarea mai multor specialități medicale sub același acoperiș permite abordarea multidisciplinară integrată a pacientului și tratamente personalizate eficiente. Vreau să aduc sincere mulțumiri investitorilor, fondatorilor, partenerilor și tuturor profesioniștilor Medpark – toți cei care fac posibil acest proiect extraordinar”.

Evenimentul a fost prilejul potrivit pentru a îndrepta lumina reflectoarelor spre „Oamenii Medpark” – medici, manageri, fondatori, parteneri, investitori – și a le decerna trofeul „Medpark 2.0”, în semn de recunoștință pentru contribuția lor esențială la crearea, dezvoltarea și evoluția spitalului.

Aureliu Batrînac, Prof., chirurg cardiovascular, director medical Medpark: „Vreau să mulțumesc întregii echipe de medici, asistenți medicali, infirmiere fiindcă în acest spital avem ocazia să le ajutăm oamenilor, să le micșorăm suferințele. Noi aceasta trebuie să facem și în continuare, dar având condițiile pe care dumneavoastră le-ați văzut și le veți vedea, va fi păcat să nu facem acest lucru la cel mai înalt nivel. Spitalul acesta se deosebește prin echipa sa, prin oameni, fiindcă până la urmă pacienții vin la oameni. Medpark este o echipă de oameni frumoși, oameni profesioniști.”

Sedat Kadanali, Prof., obstetrician-ginecolog, reproductolog, dezvoltatorul Centrului de Medicină Reproductivă Medpark: „Vreau să vă împărtășesc una dintre amintirile mele pe care le-am avut aici la Medpark. În urma unei întâlniri de colaborare cu echipa de aici am făcut o intervenție unei doamne din Moldova care are o poveste sfâșietoare. Ea a încercat să rămână însărcinată de mai bine de 10 ani. A făcut o mulțime de tratamente, a fost și în Ucraina, la Kiev, a făcut multe intervenții, dar a eșuat. În urma Fertilizării In Vitro la Medpark ea râmâne însărcinată. După câteva luni am venit în Moldova, am văzut-o pe doamnă și o întreb: „Îți amintești de mine?”. Ea se uită la mine și spune: „Desigur, datorită dvs. am putut deveni mamă!”. Acum imaginați-vă cum se schimbă viața oamenilor cu ajutorul Centrului de Medicină Reproductivă Medpark.”

Astăzi, odată cu crearea unui bloc nou, Spitalul Internațional Medpark s-a extins pe o suprafață de 22.500 m² și dispune de toate dotările necesare pentru a diagnostica pacienții cu precizie și a-i trata cu profesionalism. Medpark 2.0 include și extinderea capacităților celor 9 centre specializate, pentru a trata cât mai mulți pacienți locali și internaționali. Blocul operator al spitalului este format din 7 săli de operații, 5 săli de naștere naturală și 2 săli de naștere prin cezariană, incluzând paturi de terapie intensivă atât pentru adulți, cât și pentru copii și nou-născuți. Laboratorul este ultraperformant și echipat corespunzător pentru stabilirea cu precizie a diagnosticului pe baza rezultatelor analizelor de microbiologie, biologie moleculară și anatomie patologică. Imagistica medicală Medpark – unul dintre cele mai dotate centre ce acest gen din țară, include servicii de imagistică prin rezonanță magnetică, tomografie computerizată, PET-CT, scintigrafie, laborator de angiografie, radiografie digitală, ultrasonografie, ecocardiografie, endoscopie.

Spitalul Internaţional Medpark
Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark


Medpark este cel mai mare spital privat din Moldova. Deservirea clienţílor în Medpark este organizată în conformitate cu toate standardele și practicile internaţionale moderne.
Site-ul Web: Medpark
Contacte:
Telefon: 22 40 00 40 (24/7)
Adresa: str. А. Doga, 24, mun. Chișinău (lângă Manejul de Atletică Uşoară)