Alexei Pervanchiuc: Fitness ca mod de viață

Un om modern, înconjurat de invențiile progresului științific și tehnologic, e lipsit de o activitate fizică normală.

Alexei Pervanciuc
Alexei Pervanchiuc
directorul clubului de fitness Alexia

Și dacă la aceasta adăugăm un stres constant al ritmului accelerat al vieții, atunci contemporanului nostru îi rămâne doar să-l compătimim. Dar situaţia nu e chiar atât de tragică, pentru că există fitness-ul – complex de activități, care vizează sănătatea.

Directorul clubului de fitness ALEXIA Alexei Pervanchiuc despre stilul de viață sănătos, istoria clubului și planurile pentru viitor.

De când existată clubul Dvs și cum va venit ideea organizării lui?

Alexia Fitness Club există din 2007, dar ideea creării s-a născut mult mai devreme. Din 1999 până în 2004 am practicat profesionist handbalul pentru cluburile din ligile superioare din Polonia și Germania. Pentru a-mi păstra forma fizică excelentă, făceam fitness. Schimbând cluburile sportive, mă mutat într-un oraș nou și, în același timp, schimbam clubul de fitness. Am văzut foarte multe și am înțeles: în Chișinău nu exista nici un club de nivel european. Așa mi-a venit ideea. În 2004 m-am întors din Germania acasă și am purces la realizarea ei.

A fost uşor să implimentaţi ideea în viaţă?

Trei ani a trebuit să perfectez documentele necesare, iar să construim un complex sportiv cu o suprafață de 3500 m2 ne-a luat doar 1,5 ani (!).Mult timp mi-a luat controlul asupra desfăşurării construcției, pentru ca să nu existe abateri calitative.

Cum aţi selectat echipa de antrenori? Cine sunt ei?

Fiind atlet, sunt obișnuit să fiu foarte exigent faţă de sine, aceeaşi atitudine o vreau de la fiecare antrenor, care vrea să lucreze în echipa noastră. Toți instructorii noștri au o instruire sportivă specială. Ei sunt fani ai activităţii lor și buni psihologi. Deoarece în sală petrecem mult timp, echipa devine o a doua familie, deci este foarte important ca antrenorii să știe cum să lucreze împreună și să împărtășească valorile companiei.

Cine sunt vizitatorii clubului dvs? De ce vin și rămân aici? Îşi au rolul promoțiile special, care le oferiţi?

Oricine poate deveni client al clubului nostru, deoarece oferim servicii pentru adulți și copii (de la 4 ani). Cu toate acestea, publicul țintă sunt, în primul rând, persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, care nu sunt indiferenţi față de sănătatea lor. Am sesizat o creștere semnificativă a interesului faţă de un stil de viață sănătos, de autoinstruire, care, desigur, este o veste bună. Iar promoțiile, pe care le organizăm periodic, e o motivație în plus.

Aveți programe speciale pentru copii

Clubul de fitness Alexia este un club de familie, unde pot veni atât părinții, cât și copiii lor. În acest scop avem secțiuni pentru taekwondo și dans pentru copiii de la 4 ani. Recent a fost deschisă o secție de gimnastica ritmică.

Clienţii permanenţi ai clubului apreciază o atmosferă specială în Alexia. Despre ce e vorba?

Locația, tipurile de stimulatoare, utilajul sportive, politica de preț – de toate acestea, bineînțeles, e important să ţineţi cont, când alegeți o sală de fitness. Dar nu e secret, că majoritatea oamenilor rămân fideli aceluiași loc, bazându-se nu doar pe acești factori. Pentru client e importantă atmosfera, felul cum se simte în sală. Ne străduim să creeăm condiţii, ca timpul petrecut la noi să fie cât mai plăcut și util, să motivăm oamenii să ducă un mod de viață sănătos. În acest scop organizăm diverse evenimente, excursii prin Moldova, precum și excursii de fitness în Grecia.

Care vă e principiul de viaţă?

Nu renunţa si nu ceda!

Aveţi proiecte de dezvoltare a clubului?

În ultimii nouă ani am avut o creștere a vizitatorilor. Vrem să o păstrăm în viitor. Un alt obiectiv important, pe care l-am stabilit, este construirea unei piscine. Considerăm ,că dorința de a practica sportul și de a avea un stil de viață sănătos trebuie educată din copilărie. Am inaugurat recent „Academia sportivă Anatolii Pervanchiuc“, unde invităm copiii de la 4 la 12 ani pentru a face sport (gimnastică, handbal, taekwondo, dans modern etc.). Instruirea o vor efectua antrenori emeriţi.

Care e imaginea ideală a unui vizitator al clubului Alexia?

Politica clubului nostru este de a trata fiecare client ca pe unul deosebit. Pentru noi, clienții ideali sunt cei care știu ce vor, sunt dispuși să lucreze pentru sine și să ţină cont de sfaturile antrenorului.

Alexia – e locul pentru cei, care își apreciază sănătatea și au grijă de sine

Alexia este situat pe o suprafață de 1500 m2 şi este unicul club de fitnes din Chișinău, care dispune de terenuri pentru diverse jocuri sportive şi care corespund standardelor europene moderne. Aici se practică baschetul, voleiul, badmintonul. În sală pot fi organizate competiții de cel mai înalt rang.
Pentru, cei care doresc să-și menţină forma, există o sală de gimnastică cu tot echipamentul necesar pentru antrenamente de calitate. Clubul pentru copii «Alexia» nu numai că e de încredere şi comod pentru copii în timpul antrenamentelor, dar le insuflă dragoste pentru o viață sănătoasă și sport. Vă puteţi și distanţa de probleme în centrul de wellness „Alexia”.

Saune, jacuzzi, masaj – toate acestea vă ajută să vă revitalizaţi corpul și reîmprospătați. Nu retrăiţi că nu vă veţi încadra în programul dvs.

Clubul funcționează între orele 7:00 și 23:00, fiecare client alege cel mai comod timp pentru al vizita.