Ce și cum să mănânci la cafenea sau restaurant dacă ești la dietă?
luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Ce și cum să mănânci la cafenea sau restaurant dacă ești la dietă?

Ce să faceți și cum să numărați conținutul caloriilor din ceea ce mâncați în localuri, atunci când nu doriți să deviați de pe calea unui corp suplu și estetic?

Evitați băuturile calorice în restaurant

Asta înseamnă fără băuturi carbogazoase dulci (cu excepția celor fără zahăr), fără alcool, fără ceaiuri sau cafea îndulcite. Nu este nimic complicat, în principiu, dacă respectați această regulă acasă.

Nu vă grăbiți să efectuați comanda

Nu trebuie să vă simțiți vinovat că l-ați făcut pe chelner să aștepte. Deciziile pripite cu referință la alegerea unor bucate pe care nu le cunoașteți și fără a le pricepe conținutul caloric și compoziția de macronutrienți, nu este cea mai bună opțiune dacă vă controlați alimentația. Cereți personalului să revină mai târziu ca să decideți ce bucate doriți să mâncați și cum doriți să fie pregătite (de exemplu:  preparate la aburi sau la grătar, uscate sau cu o cantitate minimă de ulei).

Ordinea meselor într-un restaurant: proteine, apoi restul

Amintiți-vă în permanență de o regulă simplă – mai întâi bucatele proteice, apoi legumele și abia după, alte bunătăți. Chiar dacă ați venit cu intenția de a încerca tot ce este în meniu, atunci după o bucată de carne sau pește cu legume la grătar, dorința de a consuma carbohidrați, se stinge iar siguranța dvs, crește vădit.

Simțiți-vă liber să cereți hărțile calorice ale bucatelor

Hărțile calorice rezolvă toate bătăile de cap ale persoanelor care urmează cu strictețe o dietă. Cereți chelnerului și veți afla greutatea fiecărei porții din preparatele selectate și ingredientele utilizate.

Alegeți mese simple

Carne sau pește, cartofi, puțină verdeață și legumele preferate – puteți oricând să cereți bucătarului să cântărească steak-ul și garnitura acestuia înainte de a le găti. În orice local care se respectă pe sine, acest lucru va fi executat cu atenție și grijă pentru dvs.

Astfel, pentru a obține un rezultat pozitiv, trebuie să vă determinați conținutul de calorii „de lucru” și să-l respectați cu strictețe, pentru că, un calcul aproximativ va oferi un rezultat aproximativ. Acest lucru nu înseamnă că, în timp ce urmați o anumită dietă, va trebui să abandonați complet viața socială – nimeni nu anulează sărbătorile, ceremoniile sau întâlnirile cu prietenii – viața dvs trebuie să continue ca de obicei.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău