Este o regulă, shake-ul proteic ​​după antrenament?
joi, iulie 18, 2024
spot_img

Este o regulă, shake-ul proteic ​​după antrenament?

Este oare primordial să-ți suplinești rezervele de proteine după un antrenament la sală?

Cu toții am auzit de – fereastra anabolizantă, perioada specială după antrenament în care mușchii regenerează și, prin urmare, perioada în care avem cea mai mare nevoie de proteine. „Grăbește-te să închizi fereastra anabolizantă!” – una dintre primele instrucțiuni pe care un începător le va auzi de la antrenorul personal sau de la un coleg experimentat din sală.

Există într-adevăr o fereastră anabolizantă sau nu? Da, există. Însă, nu durează o oră după antrenament (după cum se crede), ci zeci de ore sau chiar câteva zile ulterior. Cu siguranță trebuie să vă străduiți din greu pentru că în această perioadă de timp să nu-i asigurați organismului, proteine.

Un shake consumat imediat după antrenament, este o idee rezonabilă, dar nu este o regulă strictă. Nu este nevoie să agitați shaker-ul, imediat după ce aruncați ganterele. Dacă ați planificat cina sau prânzul după antrenament, nu trebuie în nici un caz, să vă întrerupeți apetitul cu un cocktail. Dacă însă, nu reușiți să luați masa într-un timp rezonabil, atunci shake-ul proteic este binevenit, astfel încât, minimizați riscul de a pierde masă musculară și de a evita dinamica negativă a antrenamentelor dvs.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău