Cluburi pe interese pentu copii – pe gratis

Cluburi pe interese E important ca orice copil, pe lîngă obligațiile sale de bază – de a merge la școală, să mai aibă o ocupație. În discuțiile cu odraslele, în timpul excursiilor făcute împreună,  părinții urmează să se intereseze ce i-ar place  să facă, ce-l pasionează. Doar cunoscîndu-i aspirațiile îl vom  ajuta să-și dezvolte abilitățile, să-și lărgească orizontul.

În Chișinău activiază pe gratis o mulțime de cluburi pe interese, care au menirea de ai ajuta pe elevi să-și petreacă util timpul liber.

Dacă copilul Dvs este curios, are prea multă energie, ar dori să facă sport – alegeți împreună una din școlile sportive din oraș.

Școala de scrimă

De peste 30 de ani  școala de scrimă educă  nu doar sportivi de performanță. Aici pot veni toți acei, care vor să se dezvolte  fizic și armonios. În grupele novicilor se înscriu  copii de 7-11 ani.

Adresa școlii: str. Doga, 26
Telefon de contact: : 079 181 326

Școala de ciclism

Plimbările pe bicicletă dezvoltă nu doar  sistemul muscular, dar și influențiază benefic asupra funcționării inimii. La sigur, o atare ocupație e pe placul tuturor. Dacă ai făcut 7 ani deja poți urca pe o bicicletă.

Adresa școlii: bd. Dacia, 4
Telefon de contact: 022 778 418

Speranța

Înscriindu-te în această școala îți alegi cu ce te vei ocupa: baschet sau volei /gratis/  sau poate ești pasionat de luptele greco-romane sau gimnastică? Acestea sunt contra plată. Se pon înscrie toți copiii după 5 ani. Antrenamentele  se fac în a doua jumătate a zilei.

Adresa școlii: str. Creangă, 47/2
Telefon de contact:  022 746 519, 022 550 043

Școala de canotaj

A face canotaj nu e chiar atît de simplu! Copilul  își va dezvolta  toți mușchii, dar va lua deprinderi de a munci în echipă. Se pot înscrie doritorii  de 9 – 12 ani.

Adresa școlii: lacul Valea Morilor
Telefon de contact: 079 474 713

Tirul Dinamo

Multor copii le place să  tragă din armă și arc. E sportul care dezvoltă precizia și concentrația. Se pot înscrie copiii de la 11 ani.

Adresa școlii: str. Dimo 30
Telefon de contact: 022 447 092  

Școala de hipism

Pe timpuri era obligatoriu ca orice doamnă, domn să poată călări. Lecțiile de hipism aduc  multă satisfacție, crează emoții pozitive,  dezvoltă sistemul muscular și influiențează benefic asupra ținutei. Se pot înscrie copiii de 11 – 14 ani.

Adresa școlii:  str.Calea Orheiului, 90
Telefon de contact:  022 468 413, 022 468 412

Gandbal

Școala de juniori și copii a Rezervelor olimpice anunță înscrierea  de la 7 ani  în secțiile  în care se vor învăța a  stăpîni mingea.

Adresa școlii:  str. Melestu, 12
Telefon de contact: 022 270 688

Aici mai funcționează secții și cluburi pe interese, unde îți vei dezvolta logica, gîndirea abstractă, îti vei desăvîrși și cunoștințele în limbi.

Centrul municipal de creație tehnică

Fiecare copil, care va veni,  își va găsi o ocupație pe plac.  Aici te vei învăța a modela și construi diferite tipuri de mașini, vei studia legile de bază  ale fizicii ș i mecanicii, vei construi aparate de radio, te vei exzersa în ale dizainuluii, nclusiv și cel vestimentar. Te poți  înscrie la centru, dacă ai deja 6 ani.

Adresa școlii:  str.Iancu, 29
Telefon de contact: 022 543 622

Doxa Deo Kids

Aici copilui își va perfecționa cunoștințele  la limba engleză, își va face temele pentru acasă, se va exersa în logică , se va învța să soluționeze creativ diferite  situații.

Adresa școlii: str. Petru Zadnipru, 2/1
Telefon de contact: 079 329 303

Politehnic

În Centrul tehnic de creație copilul va învăța să modeleze aparate de zdor, va  însuși legile de confecționare a acestor modele, îi va încerca puterile în a lucra în lemn, a cofecționa vestimentație. Se pot înscrie copiii de la 6  ani.

Adresa școlii: str. Iurii Gagarin, 4
Telefon de contact:  022 270 063

Cercul de modelare avio

Toți cei care vin aici  învață să modeleze aparate de zbor. Vor începe  cu studierea schemelor și confecționarea detaliilor, apoi vor instala și sistemele de comandă. Se pot înscrie copiii după clasa a patra.

Adresa școlii: str. Trandafirilor, 31/1
Telefon de contact: 069 187 167

Cecefel

În această instituție veți beneficia și de o consultație gratuită  a psihologului, se pune accentul pe dezvoltarea multilaterală de timpuriu a copilului. Instruirea se face cu copiii de pînă la 7 ani în grupuri.

Adresa școlii: str. Asachi 49A,
Telefon de contact: 022 287 093

Centrul tinerilor naturaliști

Aici copiii se învață a iubi flora și fauna naturii,  a îngriji de florile de cameră, vor lua deprinderi de a confecționa compoziții floristice și diverse obiecte din materiale naturale, să crească iepuri și peștișori decorativi. Se îscriu copiiii de a 6 ani.

Adresa școlii: bd. Traian, 3
Telefon de contact:  022 564 520

Curcubeu

Centru e în permanentă căuare de noi talente, care vor să se învețe a cînta, a dansa, a desena și să facă teatru. Se primesc copii de la 5 ani.

Adresa școlii: str. Braniștii 5
Telefon de contact: 022 440 050

Floarea soarelui

Viitoarele staruri de teatre și filarmonici, săli de concerte și galerii se pot lansa începîndu-și activitatea aici. Divere stiluri de dans, vocal, ceramică, folclor, origami, macrame …și încă multe altele poți învăța aici. Cercurile gratuite urmează de concretizat. Se primesc copii de la 5 ani.

Adresa școlii: str. A.Mateevici, 21
Telefon de contact:  022 287 849

Artico

Diverse oferte: secții sportive /box, șah, lupte marțiale, orientare sportivă/ – pentru cei energici, dansuri diverse  – pentru cei neastîmărați, arte plastice  – pentru cei sensibili pentru frumos, dizain – pentru cei creativi, modelare, vocal, cercul tinerilor naturaliști. Toate talentele au posibilitatea să se impună. Înscrierea copiilor e dupî 4 ani și se face la început de an școlar.

Adresa școlii: bd. Ștefan ctl Mare 169.
Telefon de contact: 022 856 225

Lastarel

Instruirea se face în  limbile română și rusă. Copilul poate alege  între acordeon și pian, coreografie și măiestria scenică sau vocal. Înscrierea se face de la 2 la 7 ani.

Adresa școlii: str. M. Cibotari 5
Telefon de contact:  022 238 766

Luceafarul

Aici exisă diverse cercuri: de arte decorative, vocal și măiestria scenică, vocal, dansuri. Înscrierea e zilnică pentru copiii de la 6 ani.

Adresa școlii: str. Valea Crucii 2
Telefon de contact  022 778 929

Muzeul de arte plastice

Copiii se învață a percepe frumosul, esteticul în pictură, grafică, ceramică, sculptură, vizionează filme despre artă.

Adresa școlii: str. 31 August, 115 aud. 32
Telefon de contact: 022 241 312

Fantastic

Copiii iau ore de coreografie și măiestria scenică. Se pot înscrie de la 2 la 18 ani.

Adresa școlii: str. Lomonosov 40/2
Telefon de contact: 022 737 563

Convorbitorul

Dacă vrei să confecționezi dantele, să împletești cu merjelușe, să faci figurine din hîrtie, să joci șah, să poți dansa – vino în acest centru, specialiștii căruia te așteaptă cu drag.

Adresa școlii: str. Mircea cel Bătrîn 7
Telefon de contact: 022 331 452