Un biolog din Statele Unite a spus în ce condiții se va finisa epidemia de coronavirus

Cu toții ne-am făcut planuri pentru vară, mulți aveau planuri şi pentru această primăvară.

Prin urmare, cu toții ne întrebăm – când se va finisa epidemia de coronavirus în Moldova și în lume.
Анча Баранова о коронавирусеAncea Baranova, doctor în științe biologice din SUA, a spus că există doi factori, care determină momentul încheierii pandemiei COVID-19.

Ancea Baranova consideră, că primul factor este asociat cu procesul de evoluție a virusului.

Virusii slăbeşte într-o nouă gazdă – omul și aici se produce o mutaţie. În acest caz virusul devine mai vulnerabil.

Coronavirusurile, de asemenea, se supun acestor norme. În acest moment ele se adaptează cu organismul uman, potrivit profesorului american, şi evoluționează. Dar momentul dat e încă dificil de determinat.

Al doilea factor este dobândirea imunității, care se mai numește și vaccinarea naturală. După cum remarcă medicul, când peste 70% din populație va boli de COVID-19, vor apărea persoane care vor produce anticorpi pentru a lupta eficient cu virusul. Atunci infectarea populaţiei nu va fi atât de masivă.
Noaptea trecută s-au produs încă 13 cazuri noi de coronavirus în Moldova – asta înseamnă, că există deja 49 de episoade în țară, dintre care unul este fatal.

Actrița Olga Kurilenko, care se află acum în Londra, este diagnosticată cu COVID-19. Conform recomandărilor medicilor, i s-a prescris paracetamol contra febrei și durerilor, vitamine și minerale pentru a menține imunitatea. Medicii observă că tratamentul coronavirusului se poate complica utilizând ibuprofenului. Prin urmare, pacienților li se prescrie un alt medicament – paracetamol.