Contraceptive pentru bărbați: ce au creat oamenii de știință?
miercuri, iulie 17, 2024
spot_img

Contraceptive pentru bărbați: ce au creat oamenii de știință?

Oamenii de știință americani au dezvoltat un contraceptiv pentru bărbați pe un termen lung, bazat pe efecte termice și magnetice.

Experimentele au arătat că un bărbat poate oricând să înceteze să ia medicamentul nou descoperit, pentru a concepe un copil. Rezultatele studiului sunt publicate pe site-ul Societății Americane de Chimie.

Oamenii de știință s-au bazat pe cunoștințele acumulate despre temperaturile ridicate ale zonei pubiene și uro-genitale, care poate reduce numărul și calitatea spermatozoizilor. Acest fapt, se datorează unui stil de viață sedentar, lenjeriei intime strâmte care interferează cu transferul normal de căldură și care afectează abilitățile de reproducere ale unui bărbat.

Astfel, cercetătorii au dezvoltat un preparat din nanoparticule de oxid de fier acoperite cu acid citric, care au fost încălzite și livrate testiculelor folosind un câmp magnetic. Introduse în sângele bărbaților, nanoparticulele au blocat capacitatea de a concepe un copil, pe o săptămână după începerea cursului de contracepție.

Oamenii de știință notează că noua metodă de contracepție este netoxică, iar substanțele sunt excretate treptat din organism după stoparea administrării medicamentului.

Aceștia au efectuat un experiment pe șoareci care a demonstrat că abilitatea de a concepe se întoarce la masculi după două luni de la sistare.

Sursăcsid.ro
AutorSiluan Stegărescu

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău