Eva Timush și Maria Suhan: zâmbetul perfect al unei vedete – e de la clinica Denta Vita

Un zâmbet ideal este cartea de vizită a oricărei persoane de succes. Însă nu toţi de la natură au dinţi frumoşi. Pentru a corecta acest defect în ajutor vin stomatologii, care propun cea mai recentă inovaţie în domeniu – un aparat special – bretele.
Maria Suhan, medic ortodontic la clinica stomatologică Denta Vita, ne-a vorbit despre estetica zâmbetului, despre inovaţia pentru Moldova – Sistemul Damon Bracket şi caracteristicile tratamentului.

D-nă Maria, care sunt metodele moderne de corecţie a dinţilor.

În ortodontologia modernă se folosesc tehnologii complet noi și eficiente pentru corectarea ocluziunii și poziţiei dinților. Sistemele metalice de ligatură au trecut testarea în timp şi erau considerate clasice. Deși arculețele tradiționale sunt acceptabile, ele nu sunt estetice şi întru totul eficiente.

Compania Ormco a creat un sistem absolut nou în domeniul ortodontologiei – Damon System. Această inovaţie permite să modelăm dinți frumoși cu o corecție minimă, excluzînd durerea.

Toate acestea sunt posibile datorită celor mai noi tehnologii în producția de materiale. Sistemul Damon, fiind cea mai desăvîrşită versiune a sistemelor de acest tip, la zi este recunoscut și utilizat în întreaga lume.
Noi propunem pacienților noștri acest produs funcțional și licenţiat.

De ce Damon System?

Până în prezent ortodontiștii foloseau doar niște bretele de ligatură. În acest sistem convențional, consola este formată din trei pereți, iar arcul de rezistenţă este fixat prin intermediul ligaturilor – fire metalice speciale sau inele elastice, care, fiind presate, creează o forță de frecare, ce incetineşte deplasarea dintelui.

Alunecarea arcului nu este perfectă şi din această cauză durerea e mai pronunțată. Intervalul de activare a sistemului este de 4-5 săptămâni.
Eu mi-am început practica anume cu bandele de ligaturi, dar când am fixat primele sisteme Damon și am văzut rezultatul tratamentului, am făcut alegerea.

Sistemul Damon este un suport fără ligand. Diferența – nu se folosesc ligaturi pentru a fixa arcul în canelura suportului, care are nu trei, ci deja patru pereți. De asemenea, are capac special, care se închide cu ușurință. Datorită acestui fapt, arcul poate luneca liber și, în același timp, nu se exercită presiune mare asupra dinților.

În sistemul Damon sunt folosite arce super-elastice (Cu Niti). Ele apasă foarte uşor asupra țesutului parodontal. Procesul de tratament devine mai confortabil și pentru medic, și pentru pacient.

Rezultatele utilizării acestui sistem sunt vizibile după 2-3 luni. Intervalele dintre vizitele la clinica dentară se măreşte aproximativ de două ori (până la 8-10 săptămâni), iar timpul pentru consultare se reduce.

Se datorează schimbării rapide a arcurilor. Și ce e mai important – sunt reduse sau dispar senzațiile dureroase.

Avantajele principale:
• tratamentul nedureros
• estetica și confortabilitatea bretelor
• crearea individualităţii
• absența restricțiilor de vârstă
• performanța în redarea zâmbetului și corectarea formei feței.

E necesară o pregătire specială pentru fixarea sistemului dat?

În cadrul primei consultaţii, împreună cu pacientul, discutăm aspectele generale ale tratamentului, vorbim despre toate aplicațiile posibile ale sistemului Damon și, de asemenea, în detaliu, convenim perioada de tratament.

După consultare, pacientul face unele investigaţii (teleradiografia, orthopantomograma, tomografia computerizată) pentru a fi siguri, că țesuturile şi dinții din jur sunt sănătoși, iar în caz de necesitate – se tratează.

Dacă e necesar, efectuăm igiena orală profesională. Consultarea finală constă într-o comparație a feţei (cu acest scop facem imagini speciale din profil și din față, pentru a stabili fotometria) și a investigaţiilor. Apoi sunt create copii ale dinților pacientului și se efectuiază analiza lor. Doar după aceste proceduri specialistul face planul individual de tratament.

DENTA VITA: UN ZÎMBET FRUMOS ESTE O GARANŢIE A FERICIRII SI A SUCCESULUI!

La ce vârstă trebuie contactat un specialist?

Prima consultare e binevenită la 6-7 ani. Dacă părinții observă, că există ceva probleme şi abateri, în opinia lor, merită să se reasigure, făcînd o vizită la medic.

Este de dorit o dată pe an să vă consultaţi cu medicull. Nu există restricții de vîrstă: folosim sisteme de sprijin, începând cu 10-11ani până la vîrsta cît permite starea fiziologică admisibilă a țesutului osos. Sistemul Damon nu are limite de vârstă și contraindicații.

Ева Тимуш в клинике Denta Vita

D-nă Maria, mulți evită să contacteze un stomatolog.

Nu ezitați să o faceţi. În clinica noastră se adresează o mulțime de pacienți, inclusiv artiști, personalități mass-media. Crede-ţi-mă, nu toți au dinți perfecți de la natură. Sunt foarte bucuroasă că şi Eva Timush a decis să-şi corecteze zâmbetul, pentru că dinții frumoși au azi un rol foarte important în crearea imaginii.
La Eva problema e în maxilare. Am instalat bretele estetice Damon Clear pe maxilarul superior și în partea de jos – Damon Q. Pacienta poartă sistemele timp de patru luni și puteți deja estima rezultatul.

Procesul de tratare are loc în 4 etape:

Damon System в клинике Denta Vita1. Alinierea dinților, adică a poziției coroanei și extinderei acesteia.

2. Corectarea rădăcinilor cu arcurile dreptunghiulare speciale Damon
Cu ni-ti, arce SS, tMA etc.

3. Setarea finală a dinților și corectarea ocluziunii (ocluzie).

4. Etapa finală, la care se fac mini-corecțiile și apoi eliminarea aparatului dentar.

După scoaterea arcurilor pe interior, instalăm un aparat Responder, produs de Ormco, care ajută la menţinerea noiii poziţii.

Dinții drepţi și un zâmbet frumos, pe care îl obțineți după purtarea unui asemenea sistem de bretele, vă vor ajuta să recâștigați încrederea în sine la orice vârstă și, de asemenea, să îmbunătățiți starea cavității orale.

Zâmbiți sănătoşi!