5 obiceiuri care ne fac să îmbătrânim mai repede
joi, iulie 18, 2024
spot_img

5 obiceiuri care ne fac să îmbătrânim mai repede

Unele obiceiuri de zi cu zi, aparent inofensive, afectează negativ nu numai starea internă, ci și cea externă. De exemplu, anumite deprinderi fac ca o persoană să îmbătrânească mai devreme, accelerând acest proces biologic.

Consumul frecvent de băuturi carbogazoase dulci

Potrivit unui studiu de la Universitatea din California din San Francisco, persoanele care au consumat mai multe băuturi dulci carbogazoase, aveau mai multe șanse de a dezvolta diferite boli metabolice din cauza îmbătrânirii accelerate a celulelor.

Abuzul de zahăr

Impactul negativ al zahărului este larg cunoscut, dar acest lucru nu îi împiedică pe mulți să facă abuz în consum. Dacă doriți să amânați îmbătrânirea, atunci acest produs va trebui cu siguranță abandonat. Știind faptul este că pielea umană este susținută și regenerată de colagen și elastină, consumul frecvent și abuziv de zahăr încetinește și uneori blochează complet eforturile regenerative ale organismului.

Stresul constant

Potrivit cercetărilor oamenilor de știință de la Harvard Medical School, stresul constant nu numai că accelerează procesul de îmbătrânire, dar provoacă și dezvoltarea unor maladii grave printre care și cancerul.

Consumul frecvent de alcool

Pentru persoanele care doresc să arate mai tinere, băuturile alcoolice ar trebui să fie abandonate totalmente sau să fie minimizat consumul acestora. Consumul regulat de alcool duce nemijlocit la îmbătrânirea celulară.

Lipsa somnului

Potrivit unei lucrări științifice publicate în revista Clinical and Experimental Dermatology, somnul joacă un rol cheie în refacerea barierei cutanate și reînoirea celulelor. Prin urmare, merită să vă odihniți în fiecare noapte timp de aproximativ șapte până la nouă ore.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău