Muzica poate ameliora durerea
duminică, noiembrie 3, 2024
spot_img

Muzica poate ameliora durerea

Este imposibil de spus exact când au început oamenii să asculte muzică. Dar oamenii de știință știu despre motivul pentru care oamenii o fac: ascultarea muzicii nu poate doar să ne ridice moralul, ci are și un efect semnificativ asupra corpului nostru. Iată câteva dintre modurile în care ne afectează sănătatea.

Muzica vă poate ajuta inima

Muzica te poate face să vrei să te miști, iar beneficiile dansului pentru sănătatea inimii sunt binecunoscute. Oamenii de știință știu, de asemenea, că ascultarea muzicii poate modifica frecvența respirației, pulsul și tensiunea arterială, în funcție de intensitatea și tempo-ul muzicii.

Muzica reduce oboseala

Oricine a dat vreodată geamurile mașinii în jos și a pornit radioul demonstrativ, știe că muzica poate revigora. Există o știință solidă în spatele acestui fapt. În 2015, cercetătorii de la Universitatea din Shanghai au descoperit că muzica relaxantă ajută la reducerea oboselii și la menținerea rezistenței musculare la persoanele care efectuează activități repetitive.

De asemenea, ședințele de muzicoterapie au redus oboseala la cei care au primit tratament pentru cancer și au crescut pragul de oboseală la persoanele care necesită antrenament neuromuscular, ceea ce ne face să concluzionăm că muzica are mari beneficii pentru somaticul uman.

Muzica crește eficiența antrenamentului

Pasionații de sport știu de mult că muzica le îmbunătățește performanța fizică. O revizuire din 2020 confirmă că exercițiile împreună cu muzica, îmbunătățesc starea de spirit, ajută corpul să se antreneze mai eficient și reduce pragul percepției negative asupra efortului. Lucrul cu muzică pare mai ușor, iar antrenamentele pot deveni mai lungi. În mediile competitive, sportivii care ascultau muzică intensă, cu ritm rapid, erau mult mai motivați să concureze.

Dar nu trebuie să fii un atlet competitiv de talie mondială pentru a avea beneficiile muzicii. Cercetările arată că sincronizarea antrenamentului cu muzica vă poate permite să obțineți performanțe maxime folosind mai puțin oxigen decât a-ți face același antrenament obișnuit. Astfel, potrivit cercetătorilor, muzica acționează asupra corpului tău ca un metronom.

Muzica poate ajuta la durere

Muzicoterapeuții special instruiți folosesc muzica pentru a calma durerea atât în ​​ambulatoriu, cât și în spital. O meta-analiză din 2016 a peste 90 de studii a constatat că muzica i-a ajutat pe oameni să facă față atât durerii acute, cât și celei cronice, mai bine decât doar adiministrare de medicamente.

Concluzie

Muzica are o influență puternică nu numai asupra psihicului oamenilor, ci și asupra corpului lor. Poate preveni oboseala, poate îmbunătăți răspunsul la durere și te poate ajuta să te antrenezi mai eficient. Terapia prin muzică este o modalitate eficientă de a profita de numeroasele beneficii pe care muzica le oferă pentru corpul tău, bunăstarea și sănătatea generală.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău