Moldova a găzduit Campionatul de rugby pe plajă în rândul băieţilor de 14-16 ani
joi, februarie 2, 2023
spot_img

Moldova a găzduit Campionatul de rugby pe plajă în rândul băieţilor de 14-16 ani

Rugby-ul este un tip de sport care câștigă rapid popularitate în întreaga lume. El este activ practicat și dezvoltat și în Moldova.

Adrenalină și forță – aceste cuvinte, fără îndoială, pot caracteriza campionatele naționale și internaționale de rugby pe plajă. Rezultatele sportivilor noștri provoacă nu numai un val de mândrie, dar încurajează și generația tânără să le urmeze exemplul și să se angajeze activ în acest sport.

Moldova a găzduit Campionatul Naţional de Rugby pe plajă în rândul băieţilor de 14-16 ani. La concurs au participat 15 echipe. Titlul de Campioni a revenit echipei Liceului Teoretic „L.Blaga” din orașul Chișinău.

Competițiile s-au desfășurat sub patronajul Președintelui Federației de Rugby din Moldova Anatolie Curechi.

Anatolie Curechi a fost numit în această funcție la sfârșitul anului 2021. Principalele sarcini pe care și le-a propus sunt popularizarea rugby-ului în țară și cucerirea noilor culmi în clasamentul mondial.

„Sportul este ambasadorul țării în lume. Și dacă analizăm obiectiv toate profilurile sportive din Moldova, vom vedea că rugby-ul este un joc de echipă în care țara noastră a obținut cele mai bune rezultate și are cele mai mari șanse de a deveni cea mai vizibilă și productivă în următorii ani”, a spus Anatolie Curechi.

De când Anatolie Curechi a preluat funcția de Președinte al Federației Moldova de Rugby în 2021, nivelul de desfășurare a campionatelor naționale a crescut semnificativ.

[indeed-social-media sm_list='fb,pt,goo,whatsapp,ok,viber,telegram' sm_template='ism_template_1' sm_list_align='horizontal' sm_display_counts='false' sm_display_full_name='false' ]