Natalia Rumm: Îi ador pe acei care pot să trăiască și să aprecieze viața

Платье Di Vero
Natalia Rumm, fondatoarea salonului de frumusețe
Dr.Rumm Beauty Studio

Atunci când în aer plutește mirosul de primăvară îți apare o dorință enormă ca să apară o zână bună și doar dintr-o singură mișcare cu ajutorul baghetei magice să-ți scoată de pe față oboseala din urma grijilor apărute pe parcursul iernii,să predea o elasticitate pielii tale și să-ți făptuiască o privire plină de lumină care să-i dea pe toți gata. Noi am găsit asemenea zână!

Eroina noastră se pare că cunoaște absolut totul despre magia frumuseții. O piele gingașă și strălucitoare după părerea medicului dermatolog-cosmetolog,a specialistului care posedă cele mai performante tehnici de injectare și a fondatoarei salonului de frumusețe Dr.Rumm Beauty Studio, Natalia Rumm este un ideal care se poate destul de ușor de obținut. Ea s-a împărtășit cu noi cu secretele sale ce țin de frumusețe,ne-a povestit despre cele mai moderne tendințe-beauty și despre aceea ce trebuie să facem ca să avem o piele ideală.

Natalia, dumneavoastră, fiind un cosmetolog de clasa unu aveți neapărat și studii medicale. Povestiți-ne,vă rog despre calea pe care ați parcurs-o până a ajunge în industria frumuseții.

Încă de pe băncile școlii eu știam foarte bine că voi deveni medic. Mai apoi, fiind deja studentă la Universitatea de Medicină dintre toate specialitățile eu am ales cosmetologia estetică.

La ziua de azi se observă tendința femeilor de a rămâne pe cât mai mult posibil tinere și atrăgătoare și respectiv cunoașterea secretelor și detaliilor profesionale îmi oferă posibilitatea de a menține în doamne tendința respectivă, îmi oferă posibilitatea să rezolv problemele lor, ba chiar și să realizez visurile acestora.

Calea mea spre profesie a început de la Universitatea de Medicină și Farmaceutică N.Testemițanu. După absolvirea universității am făcut cursurile de perfecționare în domeniul cosmetologiei unde am fost instruită profesional de diverși medici, mereu frecventez conferințele și seminarele ce țin de profilul meu și mă ocup cu autoinstruirea până la ziua de azi. Într-atât sunt pasionată de profesia mea încât chiar și acasă studiez literatura ce ține de profesia mea preferată.

Cosmetologia la ziua de azi este o știință care se dezvoltă cu pași foarte rapizi: aici o descoperire urmează una după alta zi de zi. Din această cauză dacă ai ales această specialitate trebuie să conștientizezi faptul că pe parcursul întregii vieți va trebui să tinzi spre perfecționare din punct de vedere profesional și să mergi în pas cu timpul.

„Eu sunt sigură că peste zece ani pacienții vor acorda prioritate cosmetologiei decât chirurgiei.”

Cum ați deschis primul vostru salon?

Îmi place enorm meseria pe care o am și planific să mă dezvolt în acestă direcție. Sunt sigură că acum mă aflu la locul meu și mă bucur enorm de faptul că îi pot ajuta pe clienții mei să devină și mai minunați. Ceea ce ține de planul profesional,am un vis mare: să deschid o rețea de clinici și să elaborez programele de autor și diferite metodologii.

Ideea de a deschide propriul salon de frumusețe a apărut mai mult de un an în urmă. Înțelegeam destul de bine că realizarea ideii în cauză va fi destul de dificilă și din această cauză am pornit-o cu încetul: lucram de una singură fără stăpâni doar pentru mine și acumulam experiență în rezolvarea diferitor întrebări ce țin de specificul profesional, învățam cum să-mi planific corect bugetul. Îmi doream enorm să nu mă limitez doar la aceasta, ci să obțin mult mai multe și atunci am luat decizia de a deschide propriul salon. Am calculat, am planificat, am proiectat și am deschis! 

După dumneavoastră, pielea ideală este un mit sau totuși realitate?

Indiscutabil că o piele ideală este o realitate, iar pentru un cosmetolog aceasta este o sarcină. Atuul principal spre o piele ideală este îngrijirea corectă. Îngrijirea include sesizarea particularităților și specificul pielii la diferite persoane și lupta cu defectele. Cosmetologia feței și a corpului înlătură diferite probleme ce apar pe parcursul vieții mulțumită unei abordări complexe.

Printre aceste probleme pot fi: acneea la adolescenți, ridurile mimice sau legate de vârstă, petele pigmentare și multe altele. Pentru înlăturarea acestor probleme au fost elaborate programe speciale care cuprind mai multe metodici. Asemenea abordare este destul de eficientă deoarece se iau în considerație particularitățile stratului cutanat a fiecărei persoane în parte. Aceasta le-o spun tuturor clienților mei deoarece o piele curată și radiantă este cel mai important și indiscutabil beauty-trend.

Care este filosofia Studioului Dr.Rumm Beauty?

În cabinetul cosmetologic al salonului nostru discuția cu clientul începe de la diagnosticare. Ea permite să determinăm starea feței conform următorilor parametri: umiditatea pielii, adâncimea ridurilor,nivelil de secreție a sebumului, culoarea și elasticitatea pielii. În așa fel putem depista potențialele zone problematice și asupra căror probleme trebuie să lucrăm ca să nu admitem apariția lor pe viitor. E mult mai bine atunci când se prevede și se preântâmpină o problem oarecare. Ceea ce ține de cosmetologia modernă aceasta este foarte corect. Cosmetologia modernă comasează realizările științifice și cunoștințele despre faptul cum să utilizăm resursele naturale pentru înlăturarea deficiențelor estetice și păstrarea frumuseții.

Dacă mai adăugăm la toate acestea tehnologiile ultramoderne atunci ni se oferă posibilitatea nu numai de a îngriji corect pielea, dar și să preântâmpinăm semnele de îmbătrânire și să corectăm defectele vizibile. Mă îndoiesc de faptul că în alt salon femeilor li se propun atâtea servicii ce țin de frumusețe și sănătate ca in salonul nostru, Dr.Rumm Beauty Studio. Câteva ore petrecute în compania cosmetologului pot face din voi absolut altă persoană.

„cosmetologia este istoria dragostei față de sine.”

Curățarea pielii, pilingul și măștile vor preda pielii dumneavoastră prospețime și radiere, vor înlătura particulele moarte,impuritățile și sebumul și pe lângă aceasta vor alimenta pielea cu substanțe nutriționale. În înlăturarea ridurilor, lipsei de elasticitate și a uscăciunii pielii, acneei și a altor probleme existente de un mare ajutor ne va fi mezoterapia adică microinjectările cu substanțe active.
Corecția sprâncenelor, alungirea și corecția genelor va face privirea voastră mai deschisă și mai expresivă, iar înfățișarea va fi finisată. Chiar și fără machiaj dumneavoastră veți fi atrăgătoare. Profesioniștii din domeniul de cosmetologie a salonului Dr.Rumm pe lângă faptul că realizează calitativ procedurile ce țin de salon vă mai pot alege linia cosmetică ce ține de îngrijirea pieli, ținând cont de tipul și particularitățile individuale ale pielii dumneavoastră. Salonul nostrum vă oferă numai servicii de calitate și în complex ce țin de păstrarea frumuseții și sănătății.

Ce vă inspiră?

În primul rând mă inspiră oamenii. Cu cât mai mulți oameni cunosc cu atât mai sigur va fi răspunsul meu la această întrebare. După mine este foarte important atunci când întâlnești persoane care sunt în ceva mai buni ca tine. Ei ne trezesc dorința de a cunoațte ceva nou. Atunci îți apare dorința să te dezvolți și să tinzi spre o creștere profesională ca să putem să facem schimb de experiență și să discutăm. După asemenea discuții ți se crează impresia că poți întoarce și munții. Doresc fiecăruia ca să întâlnească asemenea persoane deoarece calitatea vieții noastre depinde de oamenii care ne înconjoară. 

Primăvara este anotimpul când la fiecare dintre noi se trezește dorința de a schimba ceva în sine. Ce proceduri dumneavoastră ați recomanda în asemenea cazuri?

Frigul, vântul, divergența de temperatură și umiditate de afară afectează stratul cutanat. Pielea se înroșește, se exfoliază și reacționează mai acut la factorii externi și din această cauză este nevoie de o îngrijire specială care ar nivela aceste consecințe neplăcute. Eu aș recomanda: curățarea pielii, pilingurile, injectările frumuseții și masajul anticelulită.

Este important ca să se aleagă corect procedurile și linia cosmetică ce ține de îngrijire, ținând cont de tipul și particularitățile individuale ale pielii. Tocmai din această cauză adresarea la medicul-cosmetolog este pur și simplu necesară.

Care sunt regulile de bază de îngrijire a pielii pe care ar trebui să le respecte toți?

Костюм TWIN SET (магазин FCODE)Regulile de bază de îngrijire sunt următoarele: spălarea cu o soluție specială, utilizarea cremei de noapte și de zi (ziua -hidratantă, noaptea – nutritivă). Vara în mod obligatoriu este nevoie de o apărare împotriva razelor solare, iarna dacă afară nu este zăpada care sclipește atunci nu e nevoie. Ceea ce ține de îngrijirea profesionistă,ea este obligatorie.

Nu este important pur și simplu să găsești medicul tău cosmetolog, ci e mai important să-l vizitezi strict după cum ți-a indicat acesta.
Este de mirare faptul că cei mai responsabili clienți nu sunt femeile, ci bărbații. Mă bucură faptul că crește numărul de bărbați care au grijă de sine din an în an.

La ziua de azi cosmetologia este la un nivel mult mai ridicat comparativ cu acum câțiva ani pe când multă lume era foarte precaută față de ea, mai ales față de procedurile injectabile, motivând cu faptul că și-ar dori să îmbătrânească natural. Asemenea abordare mi se părea cam stranie.

Noi doar apelăm la serviciile stomatologului pentru a avea un zâmbet sănătos și strălucitor, apelăm la un frizer-stilist pentru ca părul nostrum să arate îngrijit și fiți de accord că la fel fiecare din noi își dorește ca fața lui să radieze a tinerețe, sănătate și frumusețe. Din această cauză vizitele regulate la medicul-cosmetolog sunt pur și simplu necesare.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile în timpul îngrijirii?

Printre cele mai mari greșeli pe care le fac femeile sunt: alegerea incorectă adică utilizarea cosmeticii care nu corespunde vârstei,dar cea mai răspândită greșeală este-lipsa de sistemă. Doar am menționat mai sus că vizitele la cosmetolog trebuie să fie sistematice. Și încă în mod obligatoriu deja în condițiile de casă trebuie de menținut efectul obținut în urma vizitei la salon. Este imposibil de amânat procesul ce ține de schimbările de vârstă pentru câțiva ani înainte prin intermediul unor metode radicale și din această cauză cursurile de proceduri se vor repeta peste o anumită perioadă de timp.

„Apropiindu-ne de oglindă, fiecare din noi devine o zână minunată.”

Cui încredințați dumneavoastră propria față? Care sunt procedurile la care apelați?

Fața mea nu i-o încredințez nimănui și din această cauză toate procedurile mi le fac doar eu. Curățarea feței mă ajută să-mi mențin estetica și sănătatea pielii, pilingurile chimice fac ca ridurile să nu fie atât de evidente. Desigur că în lista mea must do mai intră și mezoterapia și biorevitalizarea-aceasta ar însemna introducerea sub piele a unor coctailuri vitaminoase și de întinerire și a acidului hialuronic.

Fără care produse cosmetice nu vă imaginași viața dumneavoastră?

Nu mi-aș imagina viața mea fără produsele parafarmaceutice EMC. Destul de mult timp mă folosesc doar de marca respectivă. Această marcă este un brand american care a apărut în anii 70 în Beverli-Hilz, fondatorul acestei mărci a fost profesorul Emilei Carș. El a început să prelucreze produsele în componența cărora intrau proteinele pure și active ale placentei.
Inovațiile introduse de companie au realizat un salt revoluționar în domeniul producerii cosmeticii pentru îngrijirea pielii cu efect de anti-îmbătrânire. Eu foarte mult apreciez modalitățile de îngrijire eficiente, dar totodată și naturale, iar cosmetica în cauză poate depăși chiar și unele proceduri estetice.

Care ar fi sfatul dumneavoastră beauty-global pentru toate femeile? Ce de obicei le recomandați tuturor clientelor dumneavoastră?

Secretul meu cel mai mare constă din emoții pozitive și un somn sănătos. Chiar cele mai performante creme și seruri nu vor face privirea voastră mai luminoasă, dispoziția mai jucăușă și nu vă vor face mai binevoitoare. Și încă un sfat-zâmbiți. Colțurile coborâte ale buzelor sunt rezultatul faptului că dumneavoastră ați fost mai mult încruntată. Din această cauză țineți minte că de expresia feței dumneavoastră pe care o aveți în fiecare zi depinde exteriorul pe care îl veți avea atunci când veți îmbătrâni.

Există cosmetică de marchet și de salon, căreia să-i dăm preferință?

Eu nu sunt adepta de utilizare a cosmeticii de marchet deoarece conținutul ei nu-mi provoacă încredere. De regulă un preț acceptabil este din cauza utilizării în conținutul mărfii în cauză a unor ingrediente ieftine. Cosmetica profesionistă conține componente mult mai scumpe și au o concentrație mai înaltă de substanțe active, ele sunt elaborate din considerentele necesităților stratului cutanat și particularităților procedurilor cosmetice.

Ar fi ideal dacă vă veți folosi de cosmetica profesionistă deoarece de regulă ea este elaborată linear și fiecare linie este destinată unei anume probleme ceea ce ar permite să putem să întocmim un plan individual de îngrijire mult mai exact. Doar un specialist va putea să vă aleagă un complex de îngrijire corectă,având în considerație necesitățile,starea și tipul pielii.

Este oare adevărat că oamenii au început mai puțin să facă operații plastice, având în vedere faptul că cosmetologia progresează și viitorul stă acum de partea botoxului și filerelor?

Eu sunt sigură că peste zece ani pacienții vor acorda prioritate cosmetologiei, ci nu chirurgiei. Metodele lazer de întinerire și lifting vor ajunje la un așa nivel că corecția va fi realizată practic fără dureri și fără perioadă de reabilitare. Acest fapt va retracta necesitatea de a realiza liftingul circular al feței minimum până la 60 de ani sau chiar mai mult o va înlocui.

Dumneavoastră frecventați o mulțime de congrese și cursuri de ridicare a nivelului profesional. Această experiență este oare valoroasă pentru dumneavoastră?

Кардиган Twin Set, джинсы Elisabetta Franchi (магазин FCODE)Povestiți-ne despre tendințele dumneavoastră profesionale. Îmi place foarte mult să studiez, să-mi îmbogățesc cunoștințele,să comunic cu colegii și anume din această cauză eu frecventez aproape toate congresele.

Chiar recent m-am întors din Paris unde a avut loc al 20-lea congres Mondial jubiliar al medicilor-cosmetologi și al chirurgilor plasticieni (IMCAS). Toate zilele din perioada congresului sunt destul de îmbelșugate. Au loc schimbările de experiență, prezentarea inovațiilor, discuțiile cu colegii și întâlnirile cu doctorii renumiți – toate acestea te umplu cu un bagaj de cunoștințe și de energie și te determină să te dezvolți și să te perfecționezi. 

La fel în fiecare an eu frecventez congresul AMWC din Monaco – această măsură este foarte importantă pentru mine. Tradițional acest congress este frecventat de medicii cosmetologi,chirurgii plasticieni și medicii de specialități adiacente. În zilele în care are loc congresul în acest colț de rai al lumii este adunată aproape toată  «lumea estetică».

Anume în Monaco am făcut cunoștință cu doctorul Тhiago Freire – cu care până la urmă am devenit prieteni foarte buni și parteneri de busines.Datorită acestei cunoștințe în Moldova a apărut parafarmaceutica exclusivă de clasa lux EMC. Madona, Eva Longoria, Naomi Campbel, Victoria Becham de mult timp deja și-au făcut alegerea în ceea ce privește produsele date. Leoaicele din înalta societate ca: Anastasia Volocicova, Victoria Bonea și Lera Cudreavțeva la fel au apreciat după merite compoziția inovativă cu conținut placentar. Acum această cosmetică este accesibilă și pentru femeile noastre.

Povestiți-ne ce vă place cel mai mult în lucrul dumneavoastră.

Cosmetologia-aceasta este o istorie de dragoste față de sine însăși și față de pielea proprie. Ador lucrul meu și din această cauză întotdeauna le spun clienților mei că fără o predispunere emoțională pozitivă nici o îngrijire nu va avea nici un efect. Apropiindu-ne de oglindă fiecare dintre noi devine o zână și eu îmi doresc foarte mult ca aceste minute de îngrijire a propriei persoane să fie conștientizate și plăcute. Ajutându-i pe clienți să se facă pe zi ce trece mai bine la rândul meu eu mă ocup cu beauty-instruirea.

Mă mândresc enorm cu faptul că pot să mă împărtășesc cu cunoștințele mele. Eu vreau ca clienții mei atunci când încep să folosească un produs anume să știe pentru ce el este predestinat, când să-l folosească și cât de des. Dar atunci când își fac o procedură anume să știe la ce să se aștepte și cel mai important e faptul că trebuie să perceapă cum să prelungească efectul acesteia.

Perceperea principiilor și sarcinilor de bază în cosmetologie permit întocmirea unui program de îngrijire în așa fel ca să se obțină eficacitate maximală. Drept rezultat obținem o sistemă de tratare corectă,laconică și echilibrată unde fiecare produs acționează până la ultimul mililitru.

Care sunt calitățile pe care cel mai mult le apreciați în oameni?

Îi ador pe acei care pot simți clipa, să trăiască, să savureze din fiecare minut, să aprecieze însăși viața și să fie recunoscător pentru ceea ce are.

Cum vă petreceți timpul liber? Aveți oare preocupări neobișnuite?

Aproape tot timpul meu îl consacru serviciului, dar dacă apare ceva timp liber, avănd în vedere graficul meu supraâncărcat, atunci eu îl petrec cu familia mea. Pentru mine metoda cea mai bună de a mă reâncărca cu energie o constituie călătoriile. Acum la momentul dat m-am preocupat de fotografiere. Această preocupare îmi aduce o satisfacție enormă. Când ții în mâni aparatul de fotografiat observi în jurul tău mai multe lucruri interesante și frumoase,uiți de griji-trăiești acum și aici.

De obicei în timpul călătoriilor eu foarte mult fotografiez,mai ales pe copiii mei,apoi mă uit din nou și din nou la aceste poze deoarece tot ce a fost mai luminous și frumos a rămas pentru totdeauna în memorie și inimă.

Ce ar însemna pentru dumneavoastră o odihnă ideală?

Eu sunt o persoană activă și călătoresc foarte mult,mai des legat de lucru sau de studii. Mă inspiră foarte tare peisajele din: Franța, Italia și Spania. Ele formează o paletă neobișnuită de emoții și gusturi care-ți dau senzația de libertate în zbor. Vederea ideală de peste fereastră? Este ieșirea la mare. Razele solare,vântul proaspăt,valurile liniștite te ajută să lași gândurile de o parte… Acasă revin cu zâmbet pe buze și cu o senzație absolută de fericire deplină.

Ce înseamnă maternitatea pentru dumneavoastră?

Платье Elisabeta Franchi (магазин FCODE)Femeia cu copilul în brațe este un tablou minunat și fascinant. Conștientizarea faptului că nu sunt doar numai soție dar și fiică s-a realizat atunci când singură am devenit mămică. Eu m-am uitat cu alți ochi la copilăria mea și la acel fapt cum m-au educat pe mine părinții mei. Maternitatea înseamnă o dragoste fără granițe și grijă.

Numai femeia este capabilă să simtă asemenea emoții deoarece aceasta este dat de la natură și anume: să retrăiești neplăcerile copiilor tăi ca și cum ar fi ale tale, să te bucuri de fiecare succes al lor, să le acorzi ajutor și susținere în toate. Eu am un fiu și o fiică care îmi dăruiesc mie cele mai plăcute momente din viață.

Nouă ne reușește să avem niște relații călduroase și prietenoase și să respectăm reciproc ritmul de viață și dorințele fiecăruia. Principiul meu se bazează pe egalitate. Orișice vârstă ar avea copilul trebuie să ne uităm la el ca la o personalitate care are dorințele și necesitățile sale.

Cum începe ziua dumneavoastră?

Dimineața o încep cu spălările pe față cu soluția EMC care – mi convine ideal. Aceasta mă face să mă simp proaspătă și cu somnul împlinit. Cănd e nevoie de ceva suplimentar, de exemplu, atunci când am zboruri îndelungate, eu mă folosesc de patch-urile de colagen. Aceste «petale» gingașe foarte mult regenerează pielea sensibilă din jurul ochilor, ele scot tumefierile și urmele oboselii. Înainte de a pune machiajul pe mine, utilizez produsele tonice.
Apoi urmează un pic de cremă de ten care are o structură foarte gingașă și de care mă folosesc nu în fiecare zi; aceasta o fac ca să nu să se înfunde porii pielii.

Ziua de regulă o petrec în salon,dar mă strădui să o încep cu sportul pe care-l practic minimum de trei ori pe săptămână în dependență de graficul pe care-l am. În poșetă întotdeauna port soluția hidratantă pentru mâini și parfumul.

Seara venind acasă în primul rând curăț pielea și pentru aceasta utilizez o soluție foarte gingașă, dar efectivă care nu doar elimină impuritățile, ci și machiajul. După aceasta folosesc tonicul și serul, apoi crema de noapte care hidratează foarte bine pielea obosită pe parcursul zilei întregi.

Determinativul dumneavoastră pentru cuvântul frumusețe. Cum o sesizați?

Pentru mine frumusețea înseamnă un luciu în privire, un zâmbet jucăuș, păr lucios, mers ușor și măini îngrijite adică o armonie a lumii interioare cu exteriorul pe care noi îl menținem și îl corectăm prin intermediul modalităților și mijloacelor accesibile.

 

Foto: Maria Chi
Locația: MUST HAVE studio
Make-Up: Еlena Bardo
Vestimentații: FCODE
Accesorii: TOUS
Text: Olga Plotnikova