Naționala de rugby 7 a Moldovei a promovat în Divizia Trophy
joi, iulie 18, 2024
spot_img

Naționala de rugby 7 a Moldovei a promovat în Divizia Trophy

Naționala de rugby 7 a Moldovei a avut nevoie de 5 ani pentru a reveni în Divizia Trophy.

”Haiducii” au ocupat anul trecut locul 3, iar de această dată s-au calificat în finală și au obținut promovarea într-o grupă superioară, unde vor juca alături de Irlanda, Țara Galilor sau Anglia.

Naționala Moldovei a obținut 4 victorii la Belgrad, cu Finlanda, Elveția, Andorra și Turcia. Meciul decisiv a fost semifinala cu Turcia, echipă care a evoluat anul trecut în Divizia Trophy. ”Haiducii” nu le-au lăsat nici o șansă turcilor și s-au impus cu 29-5. În acest an și naționala 15 a Moldovei a izbutit promovarea într-o divizie superioară.

”Am reușit în sfârșit după 5 ani de așteptare să ne calificăm în următoarea grupă valorică. Au fost meciuri suficient de tari. Semifinala cu Turcia a fost practic meciul decisiv. Sunt bucuros că avem în componența noastră talente noi. Avem un schimb de generații care se face suficient de prielnic.

Deja începem să ne gândim la competițiile de anul viitor unde am putea avea ca adversari pe Anglia, Irlanda sau Țara Galilor, echipe care se clasifică în top 10 mondial”, a declarat președintele Federației Sportive Naționale de Rugby, Anatolie Curechi.