Centrul de Medicină Internă Medpark - o abordare unică a pacienților cu multiple patologii asociate și afecțiuni multisistemice
joi, iulie 18, 2024
spot_img

Centrul de Medicină Internă Medpark – o abordare unică a pacienților cu multiple patologii asociate și afecțiuni multisistemice

Centrul de Medicină Internă este cel mai nou centru consolidat în cadrul Spitalului Internațional Medpark, cu profil terapeutic, nechirurgical. Spre deosebire de medicina de familie, care supraveghează și pacienții pediatrici sau gravidele, medicii interniști s-au specializat în studiul organismului adult în ansamblu, cu toate sistemele și mecanismele sale.

Olga Șchiopu, director general Medpark: „În mod normal, medicina internă nu se adresează pacienților cu o singură problemă de sănătate ce poate fi soluționată de către un specialist cu profil îngust, pacienții centrului fiind persoane polimorbide, cu multiple patologii asociate. În acest caz este extrem de important de decis care afecțiune este primară, secundară sau terțiară și care tratament este nevoie de aplicat prioritar, iar specialiștii care gestionează acest proces sunt medicii interniști.”

Printre cele mai frecvente afecțiuni multisistemice, cu impact asupra mai multor organe concomitent, se numără: diabetul, hipertensiunea, afecțiunile vasculare, bolile de sânge sau metabolice, cancerul, infecțiile ș.a. De asemenea, medicii interniști coordonează recuperarea pacienților în cazuri grave, post-chirurgie sau post-tratament oncologic.

Expertiză unică datorită colaborării medicilor din peste 50 de specialități medicale și chirurgicale

Rolul principal al medicului internist este să acumuleze informații complete despre starea generală de sănătate a pacientului cu multiple patologii și să coordoneze tratamentele astfel încât acestea să fie maximal adaptate, maximal eficiente și, mai ales, să nu dăuneze altor organe. Deși pare o condiție subînțeleasă, în practica medicală este dificil de asigurat acest lucru atât timp cât medicii implicați în tratamentul unui pacient nu se reunesc la aceeași masă să discute cazul și să decidă asupra priorităților, asupra medicației care poate interacționa.

Centrul de Medicină Internă Medpark dispune de posibilități unice datorită colaborării sub același acoperiș a medicilor din peste 50 de specialități medicale și chirurgicale. Pentru valorificarea acestui potențial în beneficiul pacientului echipa de medici se reunește în cadrul consiliilor medicale multidisciplinare, iar săptămânal se organizează Conferința Internă Clinico-Științifică cu toți specialiștii din spital și sunt analizate/prezentate cele mai complexe cazuri. Colaborarea și schimbul de experiență permite obținerea celui mai înalt nivel posibil de expertiză.

Angela Selivanov, medic internist, manager: ”Pacienții care se adresează la noi sunt deseori într-o stare de sănătate precară, de decompensare a mai multor organe în urma unor infecții suportate sau se confruntă cu probleme de sănătate la care nu pot găsi răspuns. Numai prin colaborarea specialiștilor din mai multe domenii putem obține rezultate în așa cazuri. Astfel, pentru un singur pacient, se pot reuni medici neurologi, cardiologi, nefrologi, hematologi, oncologi ș.a. pentru a analiza și stabili un plan individual de tratament, maximal eficient.”

Centrul de Medicină Internă Medpark oferă o gamă completă de îngrijiri medicale:

  • Consultații, evaluarea detaliată a istoricului medical și examinări clinice precise.
  • Abordare multidisciplinară a cazurilor cu implicarea experților din diverse domenii medicale.
  • Opțiuni de tratament atât în regim ambulatoriu, cât și staționar cu 23 de saloane disponibile.
  • Reabilitare medicală pentru pacienții care necesită îngrijiri și monitorizare pe termen lung după intervenții chirurgicale complexe sau tratamente oncologice.
  • Analize de laborator, investigații și diagnostice precise.

De ce să alegi Centrul de Medicină Internă Medpark?

  • Echipă de medici interniști cu experiență vastă în monitorizarea pacienților cu patologii complexe;
  • Disponibilitatea celei mai complete și performante infrastructuri diagnostice (laborator clinic, imagistică medicală, investigații funcționale);
  • Acces la expertiză medicală extinsă a echipei multidisciplinare, fără a fi necesară consultarea fiecărui specialist în parte;
  • Timp redus din momentul identificării problemei de sănătate până la tratament;
  • Tratamente în ambulatoriu și în staționar cu 23 de saloane pentru o singură persoană și asistență medicală 24/7;
Spitalul Internaţional Medpark
Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark


Medpark este cel mai mare spital privat din Moldova. Deservirea clienţílor în Medpark este organizată în conformitate cu toate standardele și practicile internaţionale moderne.
Site-ul Web: Medpark
Contacte:
Telefon: 22 40 00 40 (24/7)
Adresa: str. А. Doga, 24, mun. Chișinău (lângă Manejul de Atletică Uşoară)