Testarea MRSA (stafilococ) – o analiză de importanță vitală înaintea intervențiilor chirurgicale
joi, iulie 18, 2024
spot_img

Testarea MRSA (stafilococ) – o analiză de importanță vitală înaintea intervențiilor chirurgicale

Având acreditarea JCI, Spitalul Internațional Medpark se angajează ferm să respecte standardele internaționale de siguranță a actului medical, în special în timpul intervențiilor chirurgicale.

Pentru prevenirea infecțiilor, Medpark aplică un proces preoperator riguros, iar, de curând, testarea pacienților pentru MRSA a devenit o etapă uzuală, similar spitalelor de top din întreaga lume.

MRSA poate duce la infecții severe, fiind o amenințare serioasă pentru sănătate!

MRSA (stafilococ aureus rezistent la meticilină) este o tulpină de stafilococ care a devenit rezistentă la antibioticele tradiționale, precum meticilina și oxacilina. Aceasta înseamnă că tratamentul obișnuit cu antibiotice nu mai funcționează în cazul infecției cu această bacterie. MRSA poate duce la infecții severe ale pielii, plămânilor, sângelui sau altor organe, fiind o amenințare serioasă pentru sănătate.

Din acest motiv, screeningul MRSA a devenit crucial, în special înaintea intervențiilor chirurgicale. În timpul unei operații, pacientul este expus unor riscuri mari de infecții, iar depistarea precoce a MRSA înainte de operație permite luarea unor măsuri preventive speciale pentru a minimiza aceste riscuri.

În mod normal, antibioticele uzuale sunt ineficiente împotriva MRSA.

Determinarea timpurie a MRSA permite medicilor să aleagă cele mai potrivite metode de tratament. În mod normal, antibioticele uzuale sunt ineficiente împotriva MRSA, dar cu ajutorul testelor speciale, se pot identifica tratamente alternative eficiente.

Unul din patru pacienți este infectat cu Stafilococ auriu.

Statisticile interne au relevat că 25% dintre toate analizele efectuate în laboratorul Medpark au avut rezultate pozitive pentru stafilococ aureus. Acest procent destul de mare ne arată că infecția cu MRSA este mai răspândită decât am putea crede la prima vedere. Prin urmare, este esențial să se depisteze aceste bacterii înainte de operații pentru a proteja sănătatea pacienților.

Depistarea precoce a infectiei cu MRSA joacă un rol crucial în asigurarea siguranței pacienților înainte de intervențiile chirurgicale.

Acest lucru poate reduce semnificativ riscul de sepsis și a altor complicații grave postoperatorii.

Spitalul Internațional Medpark demonstrează încă odată că standardele internaționale nu sunt doar o formalitate, ci un mod de lucru integrat în fiecare aspect al activității noastre. Laboratorul Medpark este singurul din țară integrat cu activitate spitalicească și dotări unice, care permit efectuarea unor analize exclusive, cu grad înalt de precizie și rezultate obținute în cel mai scurt timp.

Pentru detalii despre posibilitățile Laboratorului Medpark, accesează acest link.

Spitalul Internaţional Medpark
Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark


Medpark este cel mai mare spital privat din Moldova. Deservirea clienţílor în Medpark este organizată în conformitate cu toate standardele și practicile internaţionale moderne.
Site-ul Web: Medpark
Contacte:
Telefon: 22 40 00 40 (24/7)
Adresa: str. А. Doga, 24, mun. Chișinău (lângă Manejul de Atletică Uşoară)