Olympic ECOFest 2017

Olympic ECOFest 2017

CNOS (Comitetul Național Olimpicși Sportiv) al Republicii Moldova și Fundația Campionilor Olimpici organizează pe data de 30 septembrie a 3-a ediție a evenimentului Olympic ECOFest.

Prin acest proeict, organizatorii își propun promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător printre tineri, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor.

Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este: Practicăm sportul într-un mediu curat.

  • Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic EcoFest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copii de la televizoare și computere, de a combate modul de viață sedentar.
  • Valea Morilor este locul îndrăgit al chișinăuenilor. Pe data de 30 septembrie acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului și modului activ de viață, iar lacul va fi împînzit de o flota de diverse ambarcațiuni : kaiac, canoe, yachturi laser, schifuri, bărci dragon.
  • Toți doritorii vor participa la o cursă de alergări în jurul lacului Valea Morilor.
  • Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să descopere următoarele sporturi: volei, fotbal, tenis pe plajă, hipism, badminton, tenis de masă, ciclism, kaiac-canoe, etc. Repezentanții sporturilor urbane își vor etala abilitatea și dibăcia în skating, rolling, fotbal freestyle și breakdance.
  • În afară de aceasta, în cadrul Olympic EcoFest vor fi desfășurate diverse activități de interes pentru părinți și copii, așa încât toți vizitatorii să petreacă o zi plină de impresii frumoase.
  • Olympic ECO Fest oferă informații utile despre un mod corect de alimentare, doritorii au posibilitatea să participe la master-classuri, organizate de dietologi și specialiști în nutriție, etc.
  • Participanții vor planta copaci și vor participa la salubrizarea teritoriului.