Prevenit — înseamnă înarmat: ultrasunete la articulațiile șoldului. Investigaţii la Medpark pentru bebeluşi

Medpark эхография тазобедренных суставов

 

De la naștere și apoi pe tot parcursul vieţii le purtăm de grijă copiilor noştri şi, în primul rând, ne îngrijim de sănătatea lor. În perioada dezvoltării copilului e foarte importantă prevenirea și diagnosticarea la timp a bolilor, astfel încât pe ​​viitor să nu existe consecințe triste.

Ecografia articulațiilor șoldului efectuată la Medpark permite nu doar să depisteze afecțiunile grave în stadiile incipiente, ci și consultă părinții cu privire la dezvoltarea corectă a copilului.

Diagnosticul precoce – jumătate din soluție

Medicii recomandă efectuarea ultrasunetelor articulaţiilor de sold in primele 2-3 luni de viaţă a bebelusului pentru a detecta prezenţa nucleelor ​​de osificare. Absența lor la vârsta de 6 luni și peste este un semn al unei încălcări a formării osoase și, dacă nu se acordă atenție la timp, apar probleme serioase de sănătate.

Recomandări pentru investigaţii

În grupul de risc sunt copiii prematuri, precum și cei ai căror părinți la o vârstă fragedă au suferit de o astfel de maladie. E necesar ca o viitoare mamă cu sarcini multiple să consulte un specialist.

Când să bateți alarma?

Mergeți imediat la o consultare cu un specialist dacă observați următoarele simptome:

  • asimetria de falduri pe fese;
  • scurtarea unuia dintre picioare;
  • limitarea amplitudinei şoldului;
  • „clicuri” când încercați să mişcaţi piciorul;
  • hipertensiune arterială a picioarelor.

Siguranța ultrasunetelor

Această metodă de diagnostic este absolut inofensivă pentru copil. Ecografia prezintă un fascicul de sunet, dar din cauza frecvenței înalte nu-l auzim.
În natură liliecii, delfinii și multe alte animale comunică între ele printr-un val ultrasonic.
Un avantaj necondiționat al acestui diagnostic este că în timpul examinării copilul se poate mișca liber, iar medicul urmăreşte dinamica schimbărilor pentru a detecta inflamația și deteriorarea mușchilor, ligamentelor, tendoanelor.

Cum vă programaţi pentru investigaţia dată?

În clinica Medpark procedura este efectuată de către medicul Galina Moisa. Este un specialitat de înaltă calificare, instruită la Moscova sub îndrumarea doctorului în medicină, prof. Saltîkova V.G. – unul dintre cei mai influenți experți în acest domeniu.

Puteți face o programare la tel. 022 40 00 40 (disponibil 24 de ore din 24).