Sunt băile fierbinți, într-adevăr o alternativă la jogging?
joi, mai 23, 2024
spot_img

Sunt băile fierbinți, într-adevăr o alternativă la jogging?

Activitate fizică sau altceva?

La nivel global, aproximativ 25% dintre adulți nu efectuează cantitatea minimă de exerciții fizice. Organizația Mondială a Sănătății recomandă să faceți cel puțin 150 de minute pe săptămână într-un ritm moderat sau cel puțin 75 de minute într-un ritm intens. Dar ce să-i faci, dacă nu ai timp, motivație sau chiar energie?

Oamenii de știință de la Universitatea din Coventry, Marea Britanie, vă pot aduce o alternativă. Ei au descoperit că băile fierbinți în mod regulat pot „imita” multe dintre beneficiile mersului pe jos, ale alergării și ale mersului cu bicicleta. Ei au comparat performanța oamenilor care fie au stat într-o cadă cu hidromasaj, fie au mers cu bicicleta pe o perioadă egală de timp.

După cum au observat cercetătorii, apa fierbinte crește fluxul sanguin, temperatura corpului și ritmul cardiac în același mod în care o face exercițiul. Acești indicatori pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, pot promova creșterea și repararea celulelor și chiar pot acționa ca un antidepresiv. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că o baie, poate scădea tensiunea arterială, reduce inflamația și chiar poate scădea nivelul glucozei din sânge pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Nu poți slăbi în baie?

Cu toate acestea, oamenii de știință au avertizat că tratamentele cu apă nu vor ajuta în lupta împotriva excesului de greutate, nu vor îmbunătăți masa musculară și densitatea osoasă.

Autorul articolului, Charles Steward, notează că observațiile echipei sale sunt foarte importante pentru toți oamenii care doresc să-și mențină sănătatea. „Mulți oameni încă nu au dorință de a face sport. Nu vor să facă exerciții din lipsă de timp și de motivație. Pentru adulții în vârstă sau cei cu boli cronice, exercițiile fizice pot fi dureroase, care, din motive evidente, limitează atât capacitatea, cât și dorința acestora”. Steward a adăugat că, în ciuda acestui fapt, mișcarea rămâne una dintre cele mai bune modalități de a influența starea de sănătate, astfel încât, dacă o persoană nu are ocazia să o facă, o saună sau o baie poate fi o alternativă viabilă.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău