Tratamentul cu laser al micozei unghiilor în clinica TerraMed

Viorel Lencautan
Viorel Lencautan
chirurg TerraMed

Statisticile moderne arată că cea mai mare parte din populația adultă suferă de onicomicoze, sau pur și simplu, ciuperca unghiilor. Cel mai adesea, boala unghiilor afectează degetele mari de la picioare.

Nu toată lumea știe că, infecția fungică poate fi începutul unor probleme grave de sănătate în organism, în special pentru persoanele care suferă de diabet, imunodeficiențe sau sunt predispuse la reacții alergice.

Cauzele apariției ciupercii unghiilor

Cauzele onicomicozei sunt diferite: infecția apărută în familie, ca urmare a sensibilității puternice a organismului, traume ale unghiilor, climatul cald și umed, vizitarea locurilor publice pentru scăldat, purtarea pantofilor strâmți.

Din păcate, este imposibil de diagnosticat în mod independent, onicomicoza – multe boli de unghii au simptome similare.

Principalul simptom, care poate semnala dezvoltarea ciupercilor – variația densității și curbura unghiilor. Prin urmare, dacă observați părți umbrite al unghiei, pete albe, exfolierea unghiilor de la hyponychiumul pielii, modificări structurale (apariția pilozității, și alte excrescențe.) neapărat, e nevoie de o consultare cu un specialist și de a determina cauzele modificărilor.

Tratament

Tratamentul local care, deseori, pacienții și-l prescriu de sinestătător, este ineficient, deoarece medicamentul (gel, cremă, lac de unghii sau altele.) nu poate să pătrundă în cantități suficiente prin suprafața unghiei și să acționeaze asupra agentului patogen care trăiește în patul unghial sau matrice. De multe ori, pentru utilizarea tratamentului local este eliminat mai întâi cuiul din plastic, curățat patul, și altele. Cu toate acestea, nu se reușește întotdeauna de a face acest lucru inofensiv pentru matrice. Astfel de daune diminuează la zero orice tratament suplimentar.

Tratamentul sistematic, numit de către un expert, este imposibil să-l iei pe o lungă perioadă de timp, fără a provoca efecte adverse grave asupra rinichilor și ficatului. Preparatele antifungice scad foarte mult imunitatea, după care probabilitatea de reinfectare devine mai mare. Iar eficiența acestui proces, din păcate, este de doar 35-75%.

Remediile la domiciliu, care sunt recomandate de mai multe portaluri online și publicații periodice, sunt complet inutile în tratament – acestea nu afectează nicicum dezvoltarea ciupercii unghiilor.

În ultimii 5 ani, s-au efectuat cercetări extinse, care au stabilit o legătură între acțiunea directă la laserului la tulpinile ciupercii. Rezultatele sunt îmbucurătoare: tratamentul este nedureros, rapid (doar 30 de minute!), nu are efecte adverse și este extrem de eficient.

Biroul chirurgiei cu laser – LaserMed

LaserMed

În clinica TerraMed, în biroul chirurgiei cu laser – LaserMed, de asemenea, a apărut tratamentul onicomicozei cu ajutorul unui laser medical.

Acum este ușor să faci față leziunilor de unghii, care nu sunt numai neplăcute din punct de vedere estetic, dar, de asemenea, împiedică confortul vieții de zi cu zi, cauzând incomodități în timpul mersului pe jos și în  timpul purtării încălțămintei.

Specialiștii TerraMed au fost instruiți în cele mai importante centre medicale internaționale și acum pun în practică, cu sucess în Moldova, cunoștințele acumulate despre tratamentul bolilor fungice cu ajutorul laserului.

Raza subțire a laserului nu influențează asupra sănătății țesutului unghiei. Trecând prin unghie, laserul ucide în mod inofensiv miceliu și sporii ciupercilor. Pentru pacient, procedura este complet nedureroasă, doar în unele cazuri, se simte o căldură plăcută în unghie.

Procedura nu are contraindicații și restricții. Înainte de a începe tratamentul, pacientul este consultat de un medic, care precizează diagnosticul și alege metoda. Cel mai eficient se consideră tratamentul cu laser, atunci când sunt tratate unghiile pe ambele picioare, indiferent dacă există o prezență vizibilă a infecției. Acest lucru reduce probabilitatea de reinfectare.

În TerraMed controlul stării unghiilor se efectuează în a treia, a șasea și a douăsprezecea lună după primul tratament. Medicul compară imaginile și rezultatele studiilor de laborator ale fiecărei etape.

Avantajele tratamentului cu laser al micozei unghiilor:

  • rezultat de durată;
  • absența unor contraindicații și efecte adverse;
  • tratamentul ambulatoriu scurt;
  • lipsa de toxicitate;
  • impactul asupra tuturor tipurilor de ciuperci;
  • preț accesibil.
  • fără durere;

Biroul LaserMed vă va ajuta să aveți unghiile sănătoase! Faceți o programare pentru consultare în timpul căreia un medic cu experiență va diagnostica cu exactitate problema și va selecta cel mai adecvat tratament.

Numărul de telefon de contact pentru înregistrarea la consultare: (022) 202 373