Ortoped-traumatologul Platon Marcel despre necesitatea efectuării masajului de profilaxie și a kinetoterapiei pentru copii

 Platon Marcel
Marcel Platon
chirurg ortopedic

În primele luni de viață copilul ar trebui să fie examinat în mod regulat la medicul ortoped. Anume el, în timpul inspecțiilor de rutină, poate identifica bolile existente ale sistemului musculo-scheletic. După cum știți, orice boală este mai ușor și mai repede tratată în cazul în care e diagnosticată în etapa incipientă.

Luați aminte că, patologiile articulațiilor sau a scheletului care nu au fost identificate la timp, în viitor, pot avea consecințe foarte grave pentru copil.

Este foarte important să menționăm că, bolile ortopedice la copii pot apărea din cauza traumatismelor de la naștere sau a bolilor de care a suferit mama în timpul sarcinii; precum și pot fi rezultatul lipsei de vitamine și minerale.

Trebuie să cunoașteți că, dezvoltarea sistemului musculo-scheletic la copii are loc foarte rapid, literalmente zi de zi, de aceea este foarte important să se acorde o atenție deosebită stării de sănătate a coloanei vertebrale și a articulațiilor.

Masaj în Terramed

Una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a bolilor coloanei vertebrale și a articulațiilor este masajul. Toți părinții trebuie să înțeleagă că acesta este necesar pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. De aceea, eu recomand mereu mamelor și taților care îngrijesc copiii lor să efectueze în mod regulat cursuri de masaj profesional pentru picii lor.

În Terramed se utilizează tehnici avansate de medicină regenerativă: masaje, hidroterapie, exerciții fizice pentru reabilitare, kinetoterapie, acupunctura, tratamente de fizioterapie – toate acestea permit o restabilire cât mai rapidă a sănătății și prevenirea bolilor grave.