Vasilii Gorbaciov despre creaţie şi visuri

Vasilii Gorbaciov
Vasilii Gorbaciov
director Salon Studio Vasilii Gоrbaciov

Vasilii Gorbaciov este nu doar unul dintre cei mai renumiți și eminenți stilişti ai Moldovei, ci și primul coafor care, cu prestanţa sa la numeroase concursuri, a dus faima țării noastre.

Sunteți un stilist cunoscut atât în ​​țara noastră cât și în străinătate. În ce constă secretul succesului dvs.?

Nu există nici un secret, trebuie doar să iubeşti ceea ce faci. Publicitatea de la televizor, din reviste sau alte mijloace media este, desigur, binevenită. Dar numai clienții recunoscători vă fac cu adevărat un nume, o popularitate.

Vă mai amintiți de primii clienți?

Am clienți pe care îi deservesc din primii ani de lucru, adică de 37 de ani. Atunci erau studenți, acum sunt adulți. Ca şi mine şi-au făcut un nume. Acum, clienții mei sunt copiii și chiar nepoții acestora.

Când va venit ideea de a deschide propriul salon?

După mai bine de 30 de ani, colaborând cu diverși parteneri din industria frumuseții, mi-am dat seama, că sunt gata să-mi deschid propriul Templu al frumuseții. Succesul afacerii nu este atăt de simplu precum pare la prima vedere. E un lucru să investești bani și să aștepți dividende și este o altă treabă – de a fi inima acestei afaceri.

Cum aţi format echipa? După ce principiu selectaţi personalul?

Colectivul s-a format de la sine. Am colegi, care-mi sunt condrumeţi, oriunde lucrez: dacă eu părăsesc salonul – ei mă urmează. Faptele vorbesc de la sine. În salonul meu sunt profesionişti de înaltă calificare, care au acceptat oferta mea de a veni în colectivul nostru. Ei au o experiență vastă, pe care au acumulat-o atât în ​​orașul nostru, cât și în alte țări.

Mă mândresc cu calificativul „coafor” şi mă consider „coaforul numărul 1”

Cât e de dificil să devii clientul Dvs.?

Oricine poate deveni clientul meu. Vreau să spun, că nu sunt cel mai scump coafor în oraș. Îmi place munca mea și îmi pasă foarte mult de clienții mei – atât de cei permanenți, cât și de cei noi.

Există clienți care nu sunt de acord cu părerea dvs.?

Foarte rar. De regulă, clienții au încredere în mine, pentru că ei știu: sunt un profesionist și sfaturile mele contează.

Având un program de lucru atât de comprimat, aveți suficient timp pentru sine și familie?
Există suficient timp pentru toate, dacă, bineînțeles, distribuii totul în mod corect. De exemplu, vacanța o planific cu șase luni înainte. Doar așa. Şi pentru familie am timp, mai ales că lucrăm împreună. Micul dejun îl luăm împreună și apoi mergem la muncă. Chiar dacă nu am clienți de dimineață, sunt deja la locul de muncă. Fiul meu mă ajută foarte mult și mă bucur, că afacerea noastră de familie este în plină expansiune.
Îmi rezervez timp, ca de trei ori pe săptămână, la 8 dimineaţa, să merg în sala de sport. Face bine pentru sănătate, dar și pentru ţinută.

Faptul, că lucrați împreună cu familia e un plus?

Da, desigur. Sunt fericit, că partenerul de viață – soția, mă înțelege și o înțeleg: cred că ne-am găsit unul pe altul și ne completăm reciproc. Ni-e bine acasă, la serviciu și când călătorim – avem aceleași gânduri. Ea se ocupă de proiectarea vestimentaţiei – și asta ne unește mult. Lucrăm împreună cu clienții noștri, le oferim o imagine complet nouă. Nu-mi imaginez alături o persoană lipsită de imaginaţie şi gust artistic. Fiul este, de asemenea, alături – el e directorul salonului.

Sunteţi o persoană creativă?

Am fost mereu creativ. Pe când eram elev, frecventam diferite cluburi de la ora 8 până la 20.00: cântam la chitară, am cântat în ansamblu, am mers și la dans. Îmi plăcea totul, atunci era interesant. Părinții mei nu aveau nimic cu creaţia: tatăl era șofer, iar mama – asistentă medicală.

Aveți atâtea talente, sunteți atât de divers! Ce vă consideraţi?

Sunt mândru că sunt „coafor” și mă pot numi cu mândrie ” coaforul numărul 1″: Poate că există alţi coafori de nivelul meu în oraș, poate chiar mai buni decât mine. Dar atunci, cînd am început, eram cel mai bun și pentru prima dată am adus premii de la toate competițiile din cadrul Uniunii. Am lucrat în cele mai bune saloane din oraș. Acum mă pot numi stilist, pentru că am depăşit nivelul unei tunsori.

Vreau să creez, să fac proiecte noi. Dacă ar fi cazul să-mi schimb profesia, aș lucra în lumea modei. Nu sunt doar un coafor, eu sunt artist, mă pot gândi la ceva original și frumos.

Aveţi un vis?

Visul meu este de a face un mare spectacol. Odată am avut o asemenea ocazie – în 2005, la Teatrul de Operă și Balet, și s-a numit „Creație”. A fost o performanță teatrală, a fost un spectacol. Printre spectatori au fost italieni, francezi, americani. Au fost de părerea, că se află la Paris. Nu puteau să creadă, că totul a fost făcut de doi oameni – eu și soția mea, pentru că de obicei la asemenea proiecte lucrează la 100 de persoane.
A fost un proiect foarte interesant și 2 ore au zburat ca 5 minute. Sper, că într-o zi voi surprinde Chișinăul, îmi voi realiza dorințele – visul meu va prinde viaţă!