Verificați-vă bilirubina. Există posibilitatea ca să fie crescută.

Graţie faptului că acest test a devenit mai accesibil, multor pacienți, cu suspecție la acestă boală, li s-a stabilit un diagnostic corect.

Генетический тест на сидром ЖильбераBilirubina

Este un indice al stării sănătății și necesită o permanentă verificare. Se poate întâmpla ca el să fie peste normă.

La 7-10 % din populația umană se atestă o mutație genetică – consecința căreia este nivelul crescut de bilirubină, chiar dacă alți parametri biochimici sunt în limitele normei.
Medicii numesc acestă stare Sindromul Gilbert, care este o boală ereditară şi se manifestă după vârstă de 16 ani şi mai târziu.

Simptomele maladiei

Pentru început se fac simțite senzații de greutate în hipocondrul drept, periodic apar grețuri, amărăciune în cavitatea bucală, (dereglări intestinale) constipații sau diaree, fatigabilitate (oboseală).

E necesar să ştim, că bilirubina crescută – este o consecință sau chiar un indicator al unei probleme mult mai serioase. Ținând cont de faptul, că această mutație influențează metabolismul unor preparate, administrarea lor poate provoca reacții toxice foarte severe. Unele dintre aceste preparate sunt Paracetamolul, antialergic –Dezloratadin (trexil, erius, eslotin), antidepresant – Sertralin (asentra) și altele.
Pentru a nu permite devieri mari ale bilirubinei – e necesar de evitat dietele cu repaus alimentar, dietele hipocalorice şi stresul. Trebuie evitate stresurile şi să fie asigurat un somn suficient.

Riscul crescut de apariţie al calculilor biliar indică efectuarea cu regularitate a ultrasonografiei.

Soluție

Preţul testului genetic pentru stabilirea nivelului bilirubinei este destul de înalt. În Chișinău prețul mediu al investigației date e de 2000 de lei! Laboratorul medical Alfa Diagnostica a contribuit la scăderea considerabilă a acestuia. În prezent el constituie 900 de lei!

Graţie faptului că acest test a devenit mai accesibil, multor pacienți, cu suspecte la acestă boală, li s-a stabilit un diagnostic corect.

Detalii – pe site-ul oficial Alfa Diagnostica.