Cum alegem parfumuri pentru casă: sfaturi de la experți

1. Răsfoiți albumul de familie

Mirosul este capabil să răvășească amintiri plăcute din copilărie, adolescență. Prin urmare, atunci când alegeți o aromă pentru casă, gândiți-vă la acele evenimente și perioade din viață, care vă provoacă cele mai plăcute retrăiri, emoții și încercați să le instaurați cu ajutorul parfumului ales.

Millefiori Milano, Embracing Nuances

Millefiori Milano, Embracing Nuances, un set de trei parfumuri, preț – 960 lei

Acest set reamintește bucuriile trăite. Combinând trei arome distinctive, dar surprinzător de complementare, care pot fi experimentate în cea mai bună combinație, el întruchipează noua armonie a spațiului casei tale.

2. Prima impresie

Intrând în magazin, simți un miros și-ți dai seama, că e al tău. Dacă aveți o preferință în parfum – îți vei simplifica foarte mult alegerea.

Unii producători de parfumuri creează mirosuri identice pentru casă. Nu uitați, că parfumul pentru casă nu ar trebui să fie puternic și pătrunzător, ca un buchet de crini, din care cauză amețiti.

Lampe Berger Bijou, preț – 550 EUR

Supuneți-vă purității cristalului lămpii Berger, confecționată manual.

3. Pregătiți-vă să cumpărați

Întreaga paletă de mirosuri este împărțită în patru categorii principale: arome florale, proaspete, orientale și lemnoase.
Înainte de a face cumpărătura, asigurați-vă, că v-ați determinat grupul preferat de parfumuri.

Nasul încetează să simtă aroma după al patrulea parfum. Adesea, în acest moment, mulți fac greșeli. Alegerea mirosurilor pentru casă urmează de făcut rațional. În caz contrar, se poate dovedi, că ceva vă irită și nici nu veți bănui că e mirosul greșit ales.

Locherber Milano, boutique Corso Magneto Milano

4. Alegeți un parfum deosebit pentru dormitor

În întreaga casă poate predomina un parfum selectat, dar pentru un dormitor el trebuie să fie deosebit. Pentru nopți pasionate, alegeți arome speciale, cum ar fi iasomia sau mirosuri orientale. Cel mai bine e să alegeți parfumul preferat, mirosul căruia vă va evoca amintiri plăcute. Pentru un somn relaxant și sănătos – alegeți arome de mușețel sau lavandă.

Locherber Milano, Linen Buds, 100 ml, preț – 840 lei

Aromă de muscus și parfum floral. O alegere perfectă pentru dormitor.

5. Cum alegem aromele

Parfumurile pentru casa, ca și cele pentru corp, au nevoie de timp pentru a se deschide complet. Pentru ai simti farmecul aveti nevoie de timp – aproximativ 20-30 de minute. Doar după aceasta, compoziția va învălui cu adevărat spațiul.

Aroma se raspandeste usor și gradul de concentrare poate fi reglat cu numarul de bețisoare, care sunt saturate cu aroma-lichid si răspândesc mirosul. Pentru a spori aroma, nu uitați să răsuciți bețișoarele o dată la trei – patru zile. Țineți cont de acest moment, înainte de sosirea oaspeților.

Millefiori Milano, Sandalwood, 100 ml, preț – 520 lei.

Buchetul aromei de lemn de santal cald cu cel de lavandă și lămâie e o alegere perfectă pentru salonul Dvs.

6. Ce aromă trebuie să alegeți acum?

Aroma aleasă ar trebui, în mod ideal, să se combine cu anturajul încăperei. Cu toate acestea, în lumea parfumurilor pentru casă există anumite jaloane, care vă vor facilita alegerea.
În timpul iernii, de regulă, se merită de ales aromele picante și de conifere.

Locherber Milano, Azad Kashmere, 100 ml, preț – 840 lei

Un parfum sub formă de pulbere cu miros de cașmir, cu note calde de lemn și aromă picantă. O gamă ideală pentru serile de iarnă.