Terramed: departamentul de flebologie

În noua clinică TerraMed se utilizează o metodă unicală de cercetare – scanarea duplex a venelor. Aparatul de ultrasunete Philips Affinity 50 face posibilă diagnosticarea corectă a problemelor vasculare.

Vadim Iachim: flebolog, chirurg vascular, medic de categorie superioară

Steluţele „vasculare” multiple, venele dilatate, nodulii varicelelor pot fi primele simptome ale începutului bolii venelor. Dar, de asemenea, se întâmplă, că ea să nu se manifeste în exterior. Persoana simte o greutate în picioare, are dureri când merge mult, se umflă picioarele, are crampe de noapte.

Cu astfel de simptome este necesar să se consulte un specialist. Clinică TerraMed prestează servicii de tratament conservator și chirurgical în cazul bolii venelor. Se întreprid măsuri pentru reducerea traumei. Recurgem la intervenție chirurgicală numai în cazul marginal.

Aplicăm metoda scleroterapiei: în lumenul venei deteriorate se introduce o substanță specială, un sclerozant, care cauzează lipirea (sclerozarea) pereților vaselor, ca urmare a încetării circulației sângelui în acesta.

Terapia cu laser este o metodă pe larg utilizată de către medicii clinicii noastre. La folosirea ei, venele deteriorate nu se lipesc împreună, ci sunt „închise” din interior.

Un indicator al rezultatelor excelente fără riscuri și complicații, care pot fi obținute, sunt complementele pacienților. Intervențiile chirurgicale, dacă sunt necesare, se efectuează atraumatic atunci când un instrument operativ este introdus în vas printr-o puncție (chirurgie endovasculară, microchirurgie).

Lilia Calin: specialist în ecocardiografie și scanare duplex color al vaselor de sânge, medic de categorie superioară

Flebologii clinicii noastre sunt specialiști de calificare înaltă în domeniul chirurgiei vasculare și metodelor conservatoare de tratament al venelor. Avem o vastă experiență și dispunem de cele mai moderne instrumente de diagnosticare.

Лилия Калин, специалист в эхокардиографии клиники TerraMedÎn clinica TerraMed se utilizează o metodă nouă de cercetare – scanarea duplex a venelor. Diagnosticul cu ultrasunete Doppler a sistemului vascular – arterelor și venelor, precum și al sistemului organelor vasculare –permite la stadiile incipiente de a identifica și de a trata bolile arterelor, tromboza venoasă, tromboflebita, varicea si alte probleme vasculare.

Cu ajutorul angioscanningului cu ultrasunete „vedeţi” orice vas sangvin, pereții lui, formațiunile, puteți măsura diametrul acesteia, determina funcția supapelor. Noul nostru aparat echografic digital Philips Affnity 50 ne permite să examinăm elastografic plăcile vaselor de sânge și acest lucru are un rol important în alegerea metodei de tratament.

Prin urmare, acordăm o atenție deosebită diagnosticării. Cercetarea neinvazivă vă permite să o efectuați în diferite poze comode pacientului și să o repetați de câte ori e necesar.

În TerraMed pacientul este consultat collegial de către medicul de diagnosticare cu ultrasunete și doctorul clinician, ceea ce permite să se facă o imagine completă a bolii pacientului, să se stabilească diagnosticul corect și un tratament la timp.