Eliminarea nedureroasă a pietrelor la rinichi

Eliminarea nedureroasă a pietrelor la rinichi. Litotripsia – procedura care te scapă de pietrele la rinichi
fără intervenție chirurgicală

Doctorul-urolog cu 30 de ani de experiență de la Clinica TerraMed Igor Lazar, spune: „Spre deosebire de alte metode, cum ar fi intervenția chirurgicală deschisă, endoscopică și endourologică, litotripsia este o metodă neinvazivă.Unda de șoc ajunge până la calcul, adică până la piatră. Scopul este de a fragmenta piatra existentă până la fracțiuni fine, astfel încât pacientul să poată să elimine aceste fragmente într-un mod natural. „

Înainte de tratament, este necesar să se determine indicațiile și contraindicațiile pentru procedura dată. Este necesar să se stabilească funcționalitatea ambilor rinichi, starea tractului urinar pentru a avea o percepție completă despre modul în care fragmentele vor fi eliminate din organism.

„Procedura durează 30-40 de minute, se efectuează în regim ambulatoriu, intervenția este suportată cu ușurință de către pacienți. Prin urmare, anestezia nu este necesară pentru o asemenea procedură, fiindcă generatorul de unde de șoc este piezoelectric și are un unghi de intrare destul de larg ”, spune Igor Lazar.

Avantajele litotripsiei

  • Lipsa durerii
  • Lipsa intervenției chirurgicale
  • Eficiență sporită
  • Problema este rezolvată într-un timp scurt

În Clinica TerraMed este instalat un litotripter de ultimă generație, care reușește să distrugă pietrele indiferent de locația lor.