Evadează din propriul cerc vicios! Participă gratuit la un seminar online despre practicile de reducere a obiceiurilor zilnice nesănătoase

Stilul de viață pe care-l avem are un rol extrem de important în prevenirea anumitor boli care ne pot afecta sănătatea, dar și aspectul fizic, metabolismul sau activitatea organelor noastre interne.

Și asta în contextul în care, în Republica Moldova, bolile netransmisibile reprezintă cauza principală de deces, iar bolile cardiovasculare, cancerul, bolile respiratorii cronice și diabetul zaharat sunt determinate primordial de cinci factori de risc modificabili – consumul de tutun și alcool, alimentația nesănătoasă, inactivitatea fizică, și poluarea aerului. Aceste vicii ne înrăutățesc la modul direct calitatea vieții, putând scurta speranța noastră de viață.

Revista SĂNĂTATE și-a propus să întrunească marți, 15 decembrie, la ora 11.00, în cadrul unui eveniment online, specialiști și doctori din Moldova pentru a discuta viziunile și tehnicile ce pot influența direct asupra calității vieții noastre. Este vorba despre seminarul „Obiceiurile nesănătoase: Practici de reducere a riscurilor”.

În cadrul evenimentului vor participa patru medici din patru domenii diferite: cardiologie, narcologie, cosmetologie și stomatologie. Specialiștii vor vorbi, din propria lor experiență, despre minimizarea riscurilor și vor veni cu un set de recomandări cu privire la lucrurile pe care ar trebui să le cunoaștem pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Iată cine sunt experții care vor evolua în cadrul live-ului:

Eugen Calenici – cardiolog la Institutul de Cardiologie. În cadrul evenimentului acesta va vorbi despre „infecția cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19): Factorii de risc”.

Alexei Bandatii – psihiatru-narcolog în cadrul Dispensarului Narcologic Republican. Acesta ne va relata despre noile abordări în combaterea fumatului.

Natalia Gratii – dermato-cosmetolog și director în cadrul Granat Center, coach Lorema Esthetic. Natalia se va expune asupra subiectului „crimele împotriva pielii pe care le facem de zi de zi”.

Maxim Golomoz – stomatolog-terapeut și șef de secție în cadrul Policlinicii Stomatologice Municipale. Acesta va vorbi despre cum putem să ne păstrăm dantura sănătoasă.

Seminarul va fi transmis online pe pagina de Facebook Sănătate Moldova, miercuri, 15 decembrie, la ora 11.00.

O viață fericită și sănătoasă începe cu obiceiurile pe care ni le formăm. Fii mai conștient de direcția în care o iau obiceiurile tale și schimbă-ți modul în care le gestionezi!