Eurooptica: Lumea din jur este frumoasă!

EuroopticaÎn prezent, un număr mare de oameni folosesc, în mod constant sau periodic, ochelari sau lentile. Necesitatea acestor este considerată o normă.

Nu e de mirare, când farmaciile şi saloanele de optică sunt în vecinătate – doar ambele structuri oferă servicii de sănătate.
Revista Sanatate a decis să povestească despre noul centru de diagnosticare Eurooptica în formatul „testat pe sine”.

Programată anterior la medic, merg în salonul Eurooptica, situat pe str. Eminescu, 48 (lângă noul loc de pelerinaj al locuitorilor capitalei – o bancă drăguță). O încăpere mare, luminoasă, care combină un salon de optică și o farmacie.  Domnişoara de la recepție amabil ne poagă să aşteptăm puţin, până când se va elibera medicul. Îi zic să nu-şi facă griji, am venit special mai devreme de ora stabilită: ca să văd noua colecție de ochelari de soare propuşi de salonul Eurooptica.
Asortimentul e variat: Persol, BENETTON, LA MARTINA, Love Moschino, BIKKEMBERGS, Missoni, Moschino, Replay, Sisley, Vivienne Westwood, BURBERRY, PRADA, EMPORIO ARMANI, VOGUE, RAY BAN, VERSACE!

Trecând de la o vitrină la alta ajung până la cea cu ochelari pentru copii. Rame de diferite culori, pentru diferite vârste, chiar și pentru cei mai micuţi! De ce mă concentrez pe optica pentru copii? Din propria experienţă ştiu câtă durere de cap au părinții cu problemele de vedere ale copiilor.

EuroopticaÎn timp ce contemplez colecția multicoloră a ramelor de ochelari pentru copii, în salon a intrat o domnişoară şi s-a interesat de lentilele de contact. Judecând după felul cum discuta, mi-am dat seama, că știe exact de ce are nevoie. Iar domnişoara de la recepţie prin felul cum punea întrebările se vedea clar că nu e om întâmplător în Eurooptica. Aici consultanții sunt nu doar buni profesioniști, ci și foarte agriabili: în cîteva minute, într-o formă foarte politicoasă, clientei i s-a explicat de ce nu i se potrivesc lentilele cerute.

Urmărind această scenă, aproape că am uitat de scopul vizitei mele, dar în acel moment am fost invitată în cabinetul de diagnosticare (reetirez – fix la ora programată!). Doctorul s-a dovedit a fi o doamnă plăcută şi tînără, care m-a salutat cu un zâmbet fermecător. Cabinetul e echipat cu tot necesarul şi e similar unui din clinici. După ce am discutat în detalii problema mea, medicul a efectuat diverse teste, multe fiind noi pentru mine. M-a liniştit, spunîndu-mi, că nu am probleme speciale, e vorba doar de presbiopia de vârstă. Mi-a scris o rețetă pentru lentile progresive, în cazul dacă mă voi decide să le port. E vorba de aceste adaptări minunate, despre care veţi afla din acest articol despre Eurooptica.

Servicii de calitate

ОптикаE dificil să uimeşti cu ceva un cumpărător. Și totuși, problema noastră contemporană este deficitul de timp și al serviciilor de calitate. Aceste două momente importante ocupă poziția-cheie în politica companiei.

În Eurooptica puteţi face o diagnostică și să primiţi o rețetă pentru ochelari, să vă alegeţi o ramă și lentile. Aici lucrează o echipă de specialişti – consultanţi, medici, meşteri-opticieni.

Sunt subtilităţi – pentru citire se recomandă rame cu un câmp vizual mic. Pentru purtarea permanentă – puteți alege o ramă mai mare, cu viziune mai largă. Iar dacă alegeţi lentile progresive și rame pentru ele, e imposibil să o faceţi fără ajutorul unui medic. De fapt, de multe ori, pacienţii renunţă la lentile progresive moderne, doar din cauza unei rame incorect alese.
Pentru un rezultat bun și o vedere confortabilă e necesară o conlucrare a subiecţilor.  Sarcina tuturor participanților serviciului dat e să fie atenți la problema pacientului și să ofere cea mai bună soluție pentru el.

În EUROOPTICA se ţine cont de lucruri mărunte, din care rezultă un mare succes.

Un asortiment larg

EuroopticaEurooptica oferă clienților săi o gamă largă de rame și ochelari de soare atât a brandurilor cu renume mondial, cât și a producătorilor europeni democrați, dar nu mai puțin elegante și comode. Consultanții cu experiență vă vor ajuta să alegeți lentilele de care aveți nevoie pentru ochelarii dvs.: lentile elegante şi cu protecţie pentru calculator Blu cut, lentile cu o protecție maximă suplimentară a razelor ultraviolete, prismatice și progresive. Graţie livrărilor directe ale lentilelor producătorului italian LTL lenses, e posibilă reducerea timpului executării comenzilor, precum şi a prețurilor accesibile, ce e important.

Pentru cei care, din diverse motive, categoric nu acceptă să poarte ochelari, există o alternativă excelentă – lentile de contact purtate direct pe ochi. În comparație cu ochelarii, ele au avantaje incontestabile, însă trebuie de respectat cu strictețe regulile de purtare și îngrijire.

În Eurooptica sunt prezente lentile de contact de diferite categorii după preț – lentilele Bausch & Lomb si cele de producţie australiană Gelflex, care au o intreagă gamă de lentile de contact – de la cele colorate, terapeutice pînă la cele complexe.

Elena Kisleacova, medic-oftalmolog de categorie superioară:

“Ca oftalmolog pot menţiona unele nuanţe, care sunt specifice doar salonului EUROOPTICA”

Елена Кислякова
Elena Сhisleacova
medic-oftalmolog de categorie superioară

Întregul colectiv de aici lucrează în conformitate cu standardele țărilor dezvoltate. Pentru salonul Eurooptica a fost achiziționat utilaj modern francez, iar în luna aprilie a fost deschis un cabinet de diagnosticare. Pe mine, ca medic, mă satisfice faptul, că acesta este echipat cu tot utilajul specializat necesar pentru prescrierea de ochelari și lentile de contact de orice complexitate. Iar pacienții au posibilitatea de a primi o asistență completă -„diagnosticul, prescrierea reţetei, alegerea ramei pentru ochelari și confecţionarea lor“. Acest lucru este nu numai convenabil, deoarece economisește timp, dar și foarte eficient.

Avantajul salonului Eurooptica e, că medicul și opticianul lucrează în tandem. Exemplu foarte simplu de ce e bine aşa. Unii oameni au o asimetrie a feței (cu un ochi mai sus ca celalt sau o ureche puțin mai jos). În acest caz, procedura este după cum urmează: în primul rând, expertul ajustează rama pentru un anumit pacient (în cazul când ea e pusă pe masă, pare a fi strîmbă, dar pe faţă – e ideală). Numai după această manipulare, medicul face marcajul special, în conformitate cu care optometristul la confecţionarea ochelarilor va suprapune centrul optic al lentilei cu centrul pupilei.

S-ar părea că acesta e un fleac, dar prin asemenea lucruri mici se obţine succesul și anume – comoditatea și confortul când purtați ochelari. Dacă e să vorbim despre tipuri complexe de corecție – au o mulțime de nuanțe. Există un anumit algoritm pentru alegerea ochelarilor, pe care îl respertă optometriștii (notă – sunt specialiști în corecția vederii) în toate țările dezvoltate. Și dacă medicul efectuează testele necesare pentru acest algoritm, atunci alegerea celor mai simpli ochelari va dura cel puțin 20 de minute. Iar pentru a prescrie ochelari progresivi și pentru a marca corect rama pentru ei, medicul va avea nevoie de 40-50 de minute.

Câteva cuvinte despre ochelarii progresivi (se mai numesc și multifocali). Aceştea sunt cei mai optimali și confortabili pentru corecția hipermetropiei de vîrstă, care începe să se dezvolte după 40 de ani, iar după 50, din păcate, reducerea vederii e aproape la 100% din oameni. Folosind doar o pereche de ochelari, puteți vedea perfect în depărtare, la distanțe apropiate și medii.

În Europa, ochelarii progresivi sunt purtaţi de aproximativ 40% din populația de peste 40 de ani. Desigur, noi nu avem astfel de statistici. Dar sunt sigură, că sunt mai puțini de 1%. Deci, una dintre prioritățile salonului Eurooptica este aceea de a informa pacientul despre astfel de ochelari, de al ajuta să-i aleagă.

ОчкиPacienții, care își petrec majoritatea orelor de lucru la calculatoare, în salonul nostru vor găsi un tip de ochelari multifocali – ochelari de birou. Partea superioară a lentilei e proiectată pentru o vizualizare clară pe ecran (aproximativ 70 cm de la ochi), iar partea de jos – pentru a citi la o distanță scurtă (aproximativ 40 cm). Astfel, sunt create toate condițiile pentru funcționarea confortabilă a mușchilor oculari fără semne de oboseală timp de mai multe ore.

Suntem printre puținii, care, în republica noastră, se ocupă de corecția prismatică. Aceşti ochelari sunt necesari în cazurile, în care o persoană vede imaginea dublată. Motivul poate fi diferit. De exemplu paralizia unuia dintre mușchii ochiului. Există situații, în care temporar, înainte sau după operație, copiilor le sunt prescrişi ochelari prismatici. Ochelarii de acest fel schimbă pur și simplu imaginea unui ochi, iar ca rezultat ea coincide ideal cu imaginea celuilalt ochi și exclude dublarea. Medicii, care lucrează în salonul Eurooptica, au toate competențele profesionale pentru realizarea unor astfel de corecții complexe.

Despre lentilele de contact. Ele sunt adesea alese de către pacienții, care categoric nu doresc să poarte ochelari. Însă există cazuri, în care acest tip de corecție este necesar din motive medicale și este singura metodă, care poate oferi o vedere bună. În același timp, există anumite contraindicații pentru purtarea lentilelor de contact. Dar ultimul cuvînt îl are un specialist. Ca să nu mai vorbim de faptul, că dreptul de a alege lentilele cu scopul de a fi în deplină concordanță cu forma corneei, și, în nici un caz să nu afectete ochiul. O poate face doar medicul contactolog.

Sunt necesare cunoștințe și aptitudini speciale, de exemplu, pentru selectarea lentilelor de contact multifocale. Și aceasta este la fel una din prioritățile noastre.  Procedura dată nu este contraindicată copiilor. Dimpotrivă, în întreaga lume numărul lor crește de la an la an.
Așadar, ușile salonului Eurooptica sunt întotdeauna deschise pentru adulți și copii. Personalul salonului e mîndru, când aude de la pacient: „Nicăeri nu am fost testat şi deservit aşa ca aici”.

Veronica Gherasim, medic oftalmolog:

“Principiul de bază al ​​activităţii unui medic trebuie să fie o abordare individuală a problemei fiecărui pacient în parte”

Вероника Герасим
Veronica Gherasim
medic oftalmolog

Aceasta este o prioritate pentru toți colegii mei de la Eurooptica. Oamenii vin la noi cu problema vederei slabe. Sarcina noastră este de a le ajuta să o rezolve: poate fi o corecție a vederii cu ajutorul ochelarilor, lentilelor de contact, uneori sunt depistate bolile, care necesită tratament conservator sau chirurgical. Și aici este important să nu treceţi cu vederea o patologie, care necesită o rezolvare imediată. Toate acestea se pot face datorită aparatajului modern de înaltă calitate din salonul Eurooptica.

Trebuie să înțelegem, că rolul principal în soluţionarea acestor probleme îl au specialiştii şi competenţa lor. Absolut toate testele și procedurile de diagnosticare le face un medic – este important. Rezultatul comun al nostru şi al pacientului – este vederea clară și lipsa de disconfort.  Acest rezultat depinde și de implicarea pacientului, deoarece consultarea este o formă de comunicare, în procesul căreia, cu suficientă încredere și deschidere a pacientului, este posibil să se obțină un efect pozitiv.

În oftalmologie există patologii, care pot fi corectate cu ajutorul ochelarilor, dar există patologii care nu pot fi vindecate de ochelari. Prin urmare, examinările preventive sunt foarte importante. Acest lucru este deosebit de important pentru copii, adulții de peste 40 de ani și cei care suferă de boli cronice (diabet, hipertensiune arterială etc.).

Profilaxia vederii copiilor este un punct foarte important. Efectuarea unui tratament optim în copilărie reduce riscul dezvoltării ambliopiei (scăderea vederii fără o cauză organică vizibilă).  Ambliopia la copii poate apărea ca boli oculare, precum și anomalii congenitale.

EuroopticaExamenele preventive nu pot fi amânate și de cei de peste 40. Oamenii din această grupă de vârstă este foarte important cel puțin o dată pe an să vizitrze un oftalmolog.

După 40 de ani, riscul schimbării presiunii intraoculare crește. Uneori ea decurge într-o perioadă lungă de timp.

Cu toate acestea, consecințele acestei afecțiuni sunt foarte grave: degradarea vederii, percepția culorii, schimbările în câmpul vizual, alte pricini, care devin ulterior ireversibile.

Nu chiar aşa de demult existau prejudecăți legate de purtarea ochelarilor. Dar astăzi situația se schimbă, pentru că ochelarii au devenit un fel de accesoriu elegant, care accentuează individualitatea.  Designerii oferă o gamă largă de modele de rame. Prin urmare, de ochelari nu trebuie să ne ferim. E important ca ei să fie prescrişi de un oftalmolog și nu cumpăraţi ocazional.

Ochelarii cumpăraţi ocazional foarte rar pot conveni pacientului. Alegerea lor trebuie să fie individuală. În lume nu există două fețe identice, iar asimetria naturală a feței nu a fost încă anulată. În ochelarii gata, este fixată distanța standard interpupilară (de obicei 62-64 mm): unor ea poate conveni, dar altor – nu. Distanța interpupilară este parametru de bază. Acest lucru este deosebit de important în cazul, în care vederea este diferită la ambii ochi.
Trebuie să înțelegem, că ochelarii și corecția optică este o necesitate conștientă, este libertatea de a îmbunătăți calitatea vieții și de a nu pierde o vedere de 100%.