ONCOGENE: secvențierea completă a genomului SARS-CoV-2 a fost efectuată cu succes!

Testul PCR, care este „standardul de aur” pentru diagnosticul COVID-19, în același timp, nu oferă informații despre genomul viral și despre modul în care acesta evoluează.

Între timp, Apariția de noi variante este un fenomen normal în evoluția virusului, însă este accelerat puternic de mobilitatea lumii moderne.

Deoarece riscul de transmitere a noilor variante SARS-CoV-2 este ridicat / foarte ridicat, Centrul European pentru prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) recomandă secvențierea a cel puțin 5% din probele COVID-19 pozitive.

În acest context, în corespundere cu inițiativele de secvențiere genomică, ONCOGENE, a organizat în parteneriat cu Laboratorul medical Alfa Diagnostica, în conformitate cu standardele actuale, secvențierea completă a genomului ARN SARS-Cov-2 ARN pe exemplul a trei probe.

Ca rezultat a secvențierii, în toate trei probe a fost identificată o variantă a virusului – B. 1.1.7 (cunoscută sub numele de „Britanică”). Rezultatele vor fi partajate cu registrele internaționale care colectează și evaluează datele privind genomul virusului SARS-CoV-2.

Despre ONCOGENE SRL

ONCOGENE SRL este o companie care deține și administrează serviciul ONCOGENE® specializat în profilarea genomică și interpretarea tumorilor, de asemenea oferta companiei cuprinde o gamă largă de teste genetice. Compania ONCOGENE SRL este reprezentantul autorizat Molecular Health în Moldova, Rusia, Ucraina, Bielorusia, Azerbaidjan, Turkmenistan, Kazahstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Georgia, Armenia, Kîrgîzstan, România.
Adresa de e-mail: [email protected]
Pentru mai multe informații: + 373 22 819090 / 068287728

Despre ALFA DIAGNOSTICA SRL

ALFA DIAGNOSTICA SRL este o companie de diagnostic, care include un laborator medical modern și o rețea de centre de prelevare a analizelor, Centrul Internațional de Alergologie Moleculară ALFAllergy, Centrul Medcal ALFAMED.
Site-ul oficial: www.alfalab.md
Adresa de e-mail: [email protected]