Varicele o problemă strigentă a timpului!

Una dintre cele mai actuale probleme de astăzi sunt varicele. Potrivit diverselor surse, patologia afectează de la 60% pina la 70% din populația adultă.

Flebologul, chirurgul vascular Vadim Iachim remarcă faptul, că la clinica privată Terramed pentru ajutor apelează pacienții cu diferite grade de boală varicoasa – de la defecte cosmetice, cauzate de varice reticular și telangioectazii („venele păianjen” sau „pânzele de păianjen venoase”) până la cazurile severe, în formă de varice magistral cu insuficiență limfovenoasă cronică, modificări trofice în pielea extremităților inferioare, ulcere sau tromboflebită.

Unul dintre avantajele tratamentului varicelor la Clinica Terramed este abordarea individuală pentru fiecăre pacient. De regulă, în debutul inițial al bolii, când predomină disconfortul cosmetic și funcțional, se face scleroterapia în diferite variante, atât prin introducerea preparatului in forma de spumă, cât și lichidă.

Tratamentul gradului doi de varice magistral, implică intervenții chirurgicale. Dacă un pacient are venele varicoase pronuntate, atunci există un reflux patologic (descărcare venoasă retrograda), care necesită o tactică chirurgicală specială. Scopul este nu numai eliminarea defectelor cosmetice, ci și cele de prevenire a complicațiilor mult mai serioase, chiar şi ale celor ce duc la invaliditate.

O etapa importanta și decisiva interventiei chirurgicale este crossectomia corect efectuată, adică ligaturarea jonctiunii safeno-femurale. Exicutarea corectă a acestei manevrei chirurgicale este cheia pentru prevenirea reapariției bolii. Efectul cosmetic, miniinvaziv și traumatismul scăzut se obtine prin efectuarea miniflebectomiei (înnlaturarea varicelor prin puncții discrete cu un ac special).

Chirurgul vascular Vadim Iachim atrage atenția asupra faptului, că tratamentul chirurgical al varicelor din Clinica privată Terramed se efectuează cu traume minime pentru organism, efect cosmetic dorit și asigură reabilitarea rapidă a pacientului.

Pacienții se află în spital nu mai mult de 2-3 zile, iar până în 10-12 zile pacientul este complet recuperat.

Pentru a face o programare la un flebolog la Clinica privată Terramed, sunați la: +373 (22) 202 373.