Aquaterra: Dacă alegi – alege ce e mai bun!

 Aquaterra Fitness Ciocana

Aquaterra Club e mai mult decât un club. Acesta este calea spre a obține armonia sufletului și frumuseții trupului. Aquaterra este drumul dumneavoastră spre o versiune mai bună de sine.

Acum trei ani, primul wellness club Aquaterra Wellness & Spa a devenit un loc de întâlnire pentru cei care doresc să fie în pas cu timpul și să se îmbunătățească pe ei înșiși – fizic și spiritual.

Pentru creatorii acestei insule a sănătății și frumuseții denumirea «Aquaterra» conține un simbolism filosofic: Aqua – apă, care întruchipează sănătatea mintală, puterea minții și Terra – puterea sănătății fizice, care este ca pământul și servește ca o bază solidă a longevității.

Noi am decis, la fel, să profităm de aceste simboluri și nu doar să vorbim despre deschiderea unui nou club Aquaterra Fitness la Ciocana, dar, de asemenea, să prezentăm două femei uimitoare – Olga Iftodii și Elena Axanii, fiecare dintre care are o legătură directă la noul centru de fitness.

Olga Iftodii
Olga Iftodii
general manager Aquaterra

Olga, vă felicit cu deschiderea de succes a noului club de fitness Aquaterra Fitness Ciocana. Acesta este analogia Aquaterra Wellness & SPA, care îl conduceți deja 1,5 ani, sau e ceva diferit de clubul de la Botanica?

Timp de 3 ani de existență a Aquaterra Wellness & SPA ne-am poziționat pe piața de servicii de wellness și fitness ca un club de primă clasă.

Avem o mulțime de membri ai clubului care sunt cu noi deja de 3 ani. Oamenii apreciază confortul, abordarea individuală, calitatea și nivelul înalt al serviciilor pe care le oferim.

Dar, fiți de acord, orașul Chișinău, chiar dacă nu are milioane de locuitori – e o capitală, iar un singur centru de fitness pentru o capitală nu a fost suficient. Prin urmare, a apărut ideea de a deschide un club de fitness Aquaterra Fitness Ciocana.

De ce acest factor s-a dovedit a fi atât de important?

Compania de construcții ELDORADO TERRA – un inovator în construcție! Primul complex unic, care găzduiește Aquaterra Wellness & SPA, a fost construit de această companie la Botanica. Al doilea club – de asemenea, unic în felul său, deoarece în acesta vor fi amplasate Aquaterra Fitness și o grădiniță. Și vreau să subliniez că, în ultimii 25 de ani la Chișinău nu a fost construită nicio grădiniță nouă! Deci, ELDORADO TERRA și în acest sens a reușit să fie inovator.

În ceea ce privește diferențele din complexul de la Botanica, Aquaterra Fitness Ciocana – este mai mult un club fitness decât un SPA, atât de larg reprezentat în complexul de la Botanica. În plus, vreau să menționez faptul că, în acest club de fitness există o piscină sportivă mare de 25 de metri, împărțită în 5 piste de înot.

Cât de mult e luată în considerare „tema copiilor“?

Mulți doresc să se ocupe de sine, să-și îmbunătățească sănătatea și forma fizică, dar, uneori, din cauza lipsei de timp, aceasta devine o problemă. Acest lucru este valabil îndeosebi în cazul celor care au copii. În clubul nostru de fitness Aquaterra Fitness Ciocana sunt create condiții excelente pentru a face fitness cu copiii.

Oaspeților mici ai clubului le vor fi propuse programe de grup interesante. Orarul de fitness pentru copii se face ținând cont de vârsta copilului și este împărțit în 3 grupuri de vârstă: 4-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani.

În plus la toate, în club puteți găsi o cameră confortabilă pentru copii, unde, în timpul antrenamentului, puteți lăsa copilul sub supravegherea tutorilor cu experiență.

Aquaterra 2 și-a luat zborul. Va fi și Aquaterra 3?

Desigur! Nu ne vom opri aici. Până la sfârșitul anului 2018, va fi construit și pus în funcțiune complexul ELDORADO TERRA VIADUCT, unde, de asemenea va fi situat Aquaterra. Deoarece Aquaterra 1 și Aquaterra 3 se vor afla alături, am decis să ne asigurăm ca serviciile să nu fie dublate și complexele să nu se suprapună tematic.

Complexul de la Botanica e pentru cei care preferă un ritm de viață mai măsurat, calm, wellness liniștitor, intimitate. Aquaterra 3 pe viaduct va fi un complex cu accentul pe copii.

Am o viață destul de dinamică și 90% din ea o ocupă job-ul.

Întrebare personală: Dumneavoastră înșivă sunteți pasionată de fitness?

Fitness – mai puțin, îmi place mai mult procedurile SPA și pot spune că tot ceea ce oferim la Aquaterra Wellness & SPA este verificat personal. Nu poți vinde ceva în ce singur nu crezi.

Cum alegeți angajații și aveți vreo cifră de afaceri a cadrelor?

Angajații sunt selectați, în primul rând, după competența profesională, dar sunt foarte importante și calitățile umane. Probabil, anume datorită acestei selecții am format o echipă foarte apropiată, iar cifra de afaceri a cadrelor practic nu există.

Ce vă aduce bucurie în viață?

Am o mare bucurie atunci când văd rezultatele financiare ale companiei și membrii recunoscători ai clubului.

Adică, sunteți un dependent clasic de muncă. Ce vă place aproape la fel de mult ca job-ul?

Îmi place să călătoreasc. Anticipând următoarea întrebare – ce țară îmi place mai mult, voi răspunde: America, atât de Nord cât și cea de Sud. Mi-am făcut studiile acolo, de multe ori merg în vizite scurte, și înțeleg că ritmul lor de viață, energia îmi sunt aproape spiritului, temperamentului. America îmi încarcă bateriile: dacă o lungă perioadă de timp nu pot să merg în această țară, indiferent de motiv, mă simt că energia mea se scurge – si am nevoie urgent de o restartare, pe care o obțin doar în America.

Ce stil de vestimentație preferați?

În ceea ce privește vestimentația sunt destul de conservativă și prefer stilul de afaceri, dar nu este dintr-o convingere încăpățânată, dar din cauza primei mele profesii asociate cu activitatea hotelieră. În acest domeniu, un cod vestimentar strict e o componentă a profesiei.

Acum, când am trecut în industria de fitness, încercările mele de a mă îmbrăca într-un stil sport – blugi, adidași și altele s-au soldat fără succes. Pentru mine, un costum clasic – e ca o a doua piele. Mă simt mai confortabil în el decât în ​​îmbrăcămintea și încălțămintea de stil sport. Probabil, imaginea de afaceri ajută să te regrupezi și să gândești structurat, ceea ce este important pentru profesia de manager.

Ce v-ar lipsi vreodată din în viață?

Nu m-am gândit la asta … Dar, probabil, în această etapă a vieții mele nu aș putea trăi fără muncă. Știu sigur, pentru că eu sunt o persoană foarte energică și dinamică, și chiar o ușoară acalmie în lucru – când scade ritmul – mă ia prin surprindere, ca să spun așa.

Important e să fie o mișcare, o direcție. Nu pot fără lucru: dacă, spre exemplu, am o zi în care stau acasă din cauza unei boli, mi se pare că viața trece zădarnic. E complicat pentru mine să înțeleg oamenii care cu greu luptă să se trezească dimineața și să meargă la locul de muncă sau nu le place munca lor, dar din nevoie trebuie să o facă. În acest sens, mă consider o persoană fericită.

Care sunt planurile dumneavoastră?

În această etapă a vieții pentru mine este important că următorul nostru complex să fie dat cu succes în exploatare și operat în mod eficient. Să urci pe culmile succesului – este doar jumătate de drum, important e să-ți menții poziția înaltă.

Елена Аксаний
Elena Axanii
fitness-director la Aquaterra Fitness Ciocana

Elena, fiind o domnișoară atât de tânără, vă sperie oare să ocupați postul de fitness-director la Aquaterra Fitness Ciocana?

Accept această întrebare ca pe un compliment, pentru că am 42 de ani, am copii deja adulți, iar postul de fitness-director nu mă sperie, pentru că sunt în domeniul fitness-ului de aproape 25 de ani. Am început să merg la sala de sport de la 17 ani, iar înainte de asta 10 ani m-am ocupat cu dansurile populare. Din copilărie mi-a plăcut mișcarea – probabil, datorită acestui fapt am ajuns la sala de fitness. Deși, prima mea facultate a fost de limbi străine, o muncă sedentară care nu era pentru mine și mă plictiseam în această profesie.

Din moment ce am fost implicată în mod constant în mișcare, atunci când am aflat, întâmplător, că există cursuri de aerobică, am decis să merg, pentru că până atunci mă ocupam deja cu shaping-ul. După începerea cursului, după doar câteva lecții, profesorul mi-a remarcat abilitățile (totuși dansul e o școală bună) mi-a propus să lucrez într-un nou club, care tocmai s-a deschis. Așa că am început să lucrez, înainte ca să absolvesc cursul.

Ați lucrat doar în aerobică?

În aerobică, am lucrat mult timp – 8 ani, dar apoi am început practica și în sala de forță. Experiența în sala de forță e de 16 ani. Am lucrat într-un club timp de 4 ani, iar mai târziu m-am transferat în altul, unde am lucrat 11,5 ani. În orașul nostrum nu sunt mulți oameni care cunosc la fel de bine aerobica și sală de forță: de obicei oamenii tind să se specializeze într-o anumită direcție. Probabil datorită acestui fapt mi-au propus să devin fitness-directorul Aquaterra Fitness Ciocana.

Aquaterra Fitness Ciocana diferă cu mult de Aquaterra Wellness & SPA?

Aquaterra Wellness & SPA dispune de o minunată sală de sport, antrenamente de grup și o zonă SPA. La Ciocana e la fel, doar că există unele diferențe: nu este o zonă SPA, în schimb există o piscină mare de 25 de metri cu 5 piste de înot. În plus, sarcina acestui centru, conceptul principal e altfel- este un club de familie. Aici, accentul e și la sala de fitness pentru copii: vor fi toate condițiile pentru ca părinții, împreună cu copii în același timp, să poată veni să se antreneze. Este foarte convenabil, deoarece tema economisirii timpului trezește întotdeauna o anumită problemă.

Ce va fi oferit copiilor?

Ca părinții să nu piardă timpul și să nu ducă copilul la careva ore de specialitate, oferim un program foarte flexibil pentru o varietate de activități: piscină, sală de fitness, lecții de autoapărare, lecții de joc, clase de putere, gimnastică, acrobație și multe altele.

Acesta va avea loc în mai multe sesiuni în fiecare zi, astfel încât părinții obțin șansa de a duce copilul la aceste ore, important e să dispună de timp.

Cum reușiți să arătați atât de superb? E datorită fitness-ului?

În primul rând, desigur, genetica. Dar nimic nu este imposibil, fiecare om are șansa de a se îmbunătăți. Intotdeauna le spun clienților mei că nu trebuie să te compari cu nimeni. Trebuie doar să încerci să fii mai bun decât sinele tău astăzi. Acesta este obiectivul principal și scopul. Dacă vei aspira la acest lucru, atunci vei reuși, dar dacă te vei compara cu cineva, aceasta îți va aduce doar dezamăgire, pentru că persoane identice nu există, și încă nimeni nu a reușit să devină altcineva la 100%.

Vizitați saloanele cosmetologice, sau aveți propriul secret al tinereții?

N-am vizitat niciodată saloanele de frumusețe – nu am timp. Aproape că nu folosesc produse cosmetice: atâta timp cât organismul meu se descurcă, îl susțin într-o astfel de stare, iar pielea se regenerează. Dar, totuși am un secret important: mă culc devreme. Pentru că, în conformitate cu Ayurveda, somnul timpuriu (înainte de ora 23) ajută la păstrarea tinereții. Noaptea se produc anumiți hormoni antiîmbătrânire, iar nopțile nedormite blochează producerea acestor hormoni. Așa că încerc să urmez acest program.

La ce nu ați putea renunța niciodată, dacă ați fi pusă în fața unei alegeri?

Din nou – la somnul timpuriu. Sunt – „ciocârlie“ de natură și în principiu, nu pot lucra pe timp de noapte: mă trezesc devreme și sunt foarte productivă pe tot parcursul zilei, dar jumătate la 11 noaptea deja vreau să dorm. Și orice loc de muncă mi-ar propune cineva, în cazul în care acesta este asociat cu un program de seară sau de noapte – acest job nu este pentru mine.

Vă place shopping-ul?

Ador! Când m-am căsătorit, am avertizat soțul meu că tare îmi plac hainele frumoase și pantofii. Mama mea m-a obișnuit de mică la lucruri bune de brand. Nu-mi cumpăr niciodată nimic așa ca să fie. Îmi place să cumpăr lucruri care îmi vor aduce plăcere. Eu nu îmi umplu dulapurile, cumpăr ceva rar, dar ceva foarte, foarte bun. În același timp, având în vedere meseria mea, m-am obișuit să port pantofi fără tocuri, dar datorită noului meu post de fitness-director, sper că, în sfârșit, voi avea ocazia să încalț mai des pantofii cu tocuri, și să primesc placere și eu și cei din jurul meu.

Antrenorul de fitness de 42 de ani, Elena, își adoră slujba ei, și e întotdeauna inspirată de succesul angajaților și clienților care ating rezultate impresionante.

Ce vă aduce bucurie în viață?

Probabil, lucrul și rezultatul acestuia. Sunt fericită, pentru că mi-am găsit rostul în viață. Chiar și prietenii mei spun adesea că am fost foarte norocoasă – munca mea nu oferă doar un suport financiar, dar și o plăcere. Îmi place munca mea, și am fost întotdeauna inspirată de succesul clienților mei care obțin rezultate impresionante, indiferent de vârsta lor.

Am antrenat și femei cu vârsta mai mare de 50 de ani, și rezultatele lor mă încurajau mult, deoarece este și rezultatul meu. Recunoștința sinceră din ochii lor valorează mult.

Când am plecat de la ultimul meu loc de muncă, una dintre cliente tocmai a izbucnit în lacrimi, pentru că am antrenat-o timp de 11 ani! Probabil pentru că, antrenamentele noastre ocupau o mare parte din viața ei.

Îmi iubesc foarte mult familia – am copii maturi, sunt mândră de ei, și cred că și ei de mine. Pentru că de foarte multe ori suntem considerați ca fiind de aceeași vârstă. Fiul are deja 20 de ani, își face studiile în Olanda, și acolo ne-au luat drept un cuplu. Amuzant, desigur, dar pe de altă parte, este flatant și foarte plăcut.

Dar, principala mea sursă de inspirație este soțul meu! El mă susține în tot și în toate, și îi sunt foarte recunoscătore pentru asta, pentru că îmi dă posibilitatea să-mi îndeplinesc potențialul și se bucură sincer de succesele mele și e mândru de mine.

Foto: Anastasia Nacu
Make-up: Аquaterra Beauty
Outfit: Le Parole