Consecințele unui stil de viață sedentar

Obezitatea, bolile sistemului cardiovascular, tulburările aparatului locomotor, gradele de nevroze, tulburările metabolice și ale duratei de somn constitiue doar o listă parțială a bolilor pe care le putem atribui acelor personae care nu–și supun corpul la eforturile de care acesta are nevoie.

Beurer Moldova: последствия малоподвижного образа жизниNeglijarea unei plimbări sau ignorarea unei pauze de cel puțin a câteva minute de la statul pe scaun va afecta neapărat negativ sănătatea dumneavoastră.

Generația Wi-Fi-ului care este total legată de rețelele sociale vede lipsită de sens o ieșire ce ține de o întâlnire cu prietenii, o realizare a unor eforturi fizice care vor stimula activitatea mușchilor atunci când vor urca la geamul iubitei și frecventarea unui eveniment cultural.

Pe lângă aceasta și locul de muncă obligatoriu, „de la 9.00 până la 18.00” ne impune să fim legați de calculator și să nu realizăm nici un efort fizic.

Rezultatul nociv nu este imediat evident. Primele semne pot fi considerate următoarele: durerile în spate, inflamarea și amorțeala membrelor, creșterea în greutate. Drept consecință se observă dezvoltarea unor anomalii în activitatea rinichilor, stomacului, inimii și apariția imediată a oboselii atunci când se realizează oricare activitate fizică.

Pe acest fundal nu se exclude posibilitatea dezvoltării unor boli mai complexe și a scăderii imunității ceea ce la rândul său duce la o slăbire a rezistenței la infecții.

Dacă toate cele mai sus enumerate pot fi atribuite dvs. atunci ar fi cazul să nu uitați de o formulă deloc complicată și anume:

o jumătate de oră de activitate în stare de nemișcare echivalează cu 10 minute de mișcări. Nu petreceți zilele libere la computer sau televizor. Cu siguranță veți găsi unde să mergeți, cu cine să vă întâlniți și ce să permutați în apartament.